-
Witam koledzy , no niestety dolot sprawdziłem wszystko ok,a wydech też wymieniałem na nowy razem z sondą nie wiem już czego szukać a obroty falują (troszkę mniej ) na zimnym i na rozgrzanym to już masakra! alfa 145 boxer 1.6 pozdrawiam i proszę podpowiedzcie cos!
-
Silniczek krokowy, zdemontować i przemyć, najlepiej w benzynie ekstrakcyjnej i pamiętaj aby dobrzego wysuszyć (dobrzejest przedmuchąć przy użyciu kompresora)
Powinno pomóc :)
-
NO ja wyczyściłem wydmuchałem i co tylko :) to nic nie daje a kupić i sie okaże ze to nie to to kurwi...y można dostać. Chce LPG założyć jak nie dojdę co z tymi obrotami to moge zapomnieć o gazie bo jak znam życie, na gazie będzie jeszcze gorzej :P ;/
-
Pozostaje jeszcze kwestia przepływki, tylko nie pamiętam czy w 1.6 jest tak owa :/
-
Jest jest jak sie nie mylę to pytałem juz o nia coś ok 60zł . No zobaczymy jak znajdę przyczynę to na pewno napisze:)
-
Sprawdziłem obroty zaczynają falować gdy spuszczam alfę z gazu, np. gdy dojeżdżam i muszę się zatrzymać wtedy najczęściej gaśnie lub nie potrafi utrzymać wolnych obrotów,a gdy zapalam i nie dotykam gazu będzie chodziła be problemu, co to może być? alfa 145 1,6 boxer
-
winna paliwa kiepska jakość miałem to samo jak złej jakosci paliwo wlałem na zimnym silniku powinna utrzymywac obroty 900-1000a na nagzanym 700-800tak u mnie jest
-
No paliwo jest istotne nie powiem ale ja tankuje na rożnych stacjach i przeważnie duze ilosci paliwa próbowałem to lepsze vpower verwa nie ma różnicy co do tych obrotów mysle z przyczyna raczej tkwi w czymś innym :)
-
zobacz jeszcze przepustnice na lewej i prawej stronie czy sie nic nie poluzowało i nie otwiera różnie ich
-
Dobra panowie znalazłem prawdopodobną przyczynę falowania obr. Pogadałem trochę ze starym mechanikiem. Mianowicie auto ma liche pierścienie sprężanie jest jeszcze dobre ale przedmuchuje powietrze z komory olejowej rurką która doprowadza z przed przepustnicy powietrze i ciśnie to powietrze na przepustnice. Jak ściągne korek wlewowy oleju to obroty przestaja falować. No a jak tam wasze Boxerki co ile musicie dolac olej :)??