Spryskiwacze to już inny temat. Ja jednak uważam, że jeżeli mówimy o full profi ksenonach, to także musi być samopoziomowanie ale i to można założyć.
Ktoś tu na forum zakładał ksenony ze spryskiwaczami i samopoziomowaniem.
Printable View
Spryskiwacze to już inny temat. Ja jednak uważam, że jeżeli mówimy o full profi ksenonach, to także musi być samopoziomowanie ale i to można założyć.
Ktoś tu na forum zakładał ksenony ze spryskiwaczami i samopoziomowaniem.
ja po sprawdzeniu kilku zestawow HID kupilem osram night breaker plus i jest w miare oki,
ale mocno zastanawiam sie nad drozszymi HIDami stety albo nie po mozntazu trzeba lekko podniesc swiatla zeby swiatla dawaly znacznie lepiej ale przy okazji nie przesadzic zeby nie oslepiac.
Zalozyles HIDY I podnoisz mechanicznie reflektory?!
Pogwałciłem trochę szukajkę i nic ciekawego nie znalazłem, co zaspokoiłoby moją ciekawość.
Stwierdziłem, że najlepiej odświeżę trochę wątek i podepnę się pod niego.
Szukając po forum, znalazłem kilka informacji na temat zamontowania oryginalnych xenonów do 159, ale nie do końca jest to dla mnie jasne.
Wymieniając zwykłe lampy na xenonowe wystarczy zakupić kompletne lampy, zderzak ze spryskiwaczami, czujniki do poziomowania lamp (to są dwa czujniki, z przodu i z tyłu auta?), oraz ewentualnie przełącznik, który nie posiada ręcznej regulacji poziomu świateł, tak?
Jest to możliwe, że czujniki są oryginalnie zamontowane, a xenonów w aucie nie ma? Czy to wzajemnie się wyklucza?
Jak jest z podłączeniem lamp? Trzeba coś grzebać z kablami, czy po prostu podłączyć nowe lampy? Są może jeszcze jakieś inne zagrychy innej natury przy tej modyfikacji?
Pozdrawiam,
Filip :)
mój kumpel w 9-ce SW po lifcie na zwykłej lampie założył fabryczne lampy xenon
nie pamietam dokładnie o co chodziło ale na pewno coś zmieniał w instalacji coś chyba przy samych reflektorach
jak spotkam kumpla w tym tygodniu to napisze konkretnie o co chodziło
Ja sobie dokonałem takiej przeróbki i zamiast zwykłych lamp zakupiłem oryginalne xenony i dołożyłem poziomowanie, spryskiwacze i zderzak oczywiście. Osiowanie proxy załatwia sprawę i ciesze sie lepszym światłem. Jak będę miał więcej czasu, to chętnie napiszę jak i co i za ile???
Dodam, że nie trzeba nic przerabiać!!!! Tylko przekładać i działa wszystko OK
Pozdrawiam
Będzie bardzo miło, jak rozwiniesz ten temat i napiszesz jak dokładnie przebiegała u Ciebie ta modyfikacja ;-)
Aby zadziałały spryskiwacze trzeba jeszcze dodać przekaźnik
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post741009
o i jeszcze tu trochę jest:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post757473