Korekta pierwszego, jak go tam butowałem w połowie tej tabelki chyba za wysoki odchył, szykować się na wtrysk do wymiany?
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Printable View
jak podepniesz kod kompa to masz w programie zakładkę wykresy i wtedy na 4 biegu 1500 obrotów pedał w podłogę aż do 4000 obrotów i wrzuć wykresy wtedy bo na nich najlepiej widać co jest nie tak. Tylko nie zaznaczaj od razu wszystkiego czyli korekt powietrza doładowania itp bo później nie można się odnaleźć. zrób osobno korekty osobno zamierzaną i zmierzoną dawkę powietrza tak samo doładowania egr .
Przepływomierz zamówiłem zły nie po nr katalogowy tylko w aukcji ze do Alfy no to myk i odsyłam...
Pytanie załączam zdjęcie na dole intercoolera jest wyjście do turbiny po zdjęciu węża tam w tym wyjściu na dole było trochę oleju tak z 30-40 ml czy to jakiś zły objaw?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/02/84.jpg
Czekam nadal na przeplywke, kolejne moje pytanie o fotel kierowcy, rusza się oparcie i trochę siedzisko, denerwuje przy hamowaniu, fotel na mocowaniach dokrecony, samo oparcie jakby ma luzy, idzie coś z tym zrobić?
Temat umarł od kilku dni widzę ja już z ostatnim pytaniem, przepływomierz założony wężyki od zaworu doładowania sprawdzone, auto ciutke lepiej i nie mam błędu przepływomierza ale nadal muł do 3tys, ogólnie pierwszy wtrysk jest chyba lipa dym w jego okolicy po odpaleniu i wyraźnie słyszalne stukanie daje link na yt czy to możliwe że muł od wtrysku? https://youtu.be/Yo9lLcbWz_M
Dolot szczelny? Mala dziura moze go zmulać a błędu nie wywali
: O.o :
Szukanie igły w stogu siana...
Czy po pełnym zaślepieniu EGR bez jego usuwania z ECU da radę zobaczyć czy on czy musi być w pełni usunięty?
Może to on w sumie niby chodził ale może coś z cewka choć błąd się nie pojawia, czy możliwa awaria egr do tego stopnia bez błędu?
Zaślep na chwilę całkiem EGR. Olej błąd jak się pojawi na desce. Wężyki dobrze podłączone od podciśnienia - nie zamienione? Jak dym spod wtrysku to znaczy coś nie tak. Zrób próbę przelewową i sprawdz korekty po dłuższej trasie (odbiorniki prądu odłączone). Zdejmij kalpę gaszącą, umyj ją i zobacz co jest pod nią - wejście do kolektora bez syfu? Filtr powietrza nowy? Czyściłeś czujnik ciśnienia (ten z tyłu kolektora)? Overboost czyszczony? Jak masz kanał to zrzucaj turbinę, zmienna geometria ma być wypolerowana. To jest moim zdaniem taki standard by silnik powrócił do pełni sprawności. Zrobiłem wszystko i zaczęło wciskać w fotel, pod czerwone idzie bez zająknięcia.
A fotel - musisz wyjąć i rozkręcić.
Dziękuję dobry człowieku za odpowiedź :)
Z wszystkiego wiem że wężyki ok, a czujnik ciśnienia doładowania czyszczony, reszta do zrobienia. Będę działał tylko się ociepli w garażu.
Dziurę przy gwałtownym naciśnięciu pedału gazu zniwelują stalowe rury zamiast gumowych :) Olej w dolocie będzie, gdyż masz tam skropliny z odmy.