Z tego co widzę to na silnikach data produkcji 1999 :) czyli leżaki :) ale te mechanizmy to może bardziej ichnia produkcja.
Printable View
Z tego co widzę to na silnikach data produkcji 1999 :) czyli leżaki :) ale te mechanizmy to może bardziej ichnia produkcja.
Hej.Mam pytanie.Próbujecie znaleźć teoretycznie dojście do np. wahaczy od ga5 a czy nie obawiacie się że to jest ta sama jakość co zamienniki z allegro,które są tu krytykowane wzdłuż i wszerz?Przecież nie mają specjalnych linii produkcyjnych dla ga5 tylko dlatego że jest to pociotek 166.Pewnie sam ga5 to już inna bajka niż niegdyś np.Landwind,który nie został dopuszczony do sprzedaży w UE(w kilku chyba był np w Belgii).Ale rewelacji w podzespołach takich jak klocki,gumy itp to chyba nie ma.Pewnie średnia jakość tanich zamienników dostępnych czyli loteria(jeden wytrzyma rok drugi tydzień).Ciekawi mnie to ponieważ część osób z forum nie wyobraża sobie kupowania np żarówek bezfirmowych a w tym aucie wszystko jest...chińskie.
Chińskie to masz teraz 80% rzeczy które Cię otaczają :D
Myślisz, że elementy które idą na pierwszy montaż w takim GA5 są takiej samej jakości co np. Fast? Ja myślę, że jednak nie. Chociażby gwarancja na auto i powtarzalność produkcji wymuszają jakiś poziom ;)
No ja to wlasnie wiem.Moj post mial w sobie troche ironii.Boomu na produkty Great Wall Company w UE sie nie spodziewam.Ale patrzac na ich wlasne produkty jak Xiaomi(dobrze pisze?) to bedzie tylko lepiej.Bedzie z nimi jak z koreanczykami tylko 5 razy szybciej(zeby bylo jasne mnie nie porywaja koreanczyki)
Aaa to OK :D
Inne produkty np. Audio już dobily jakościowo do EU, więc to tylko kwestia czasu i pieniędzy ;)
Sam fakt produkcji czegoś w chinach nie jest żadną ujmą. Ajfony, po które ludzie stoją w kolejkach też klepią w chinach. Nawet chińczycy nie są cudotwórcami i nie potrafią robić i tanio i dobrze, chociaż na pewno stosunek jednego do drugiego mają lepszy niż reszta świata. Albo coś jest tanie, albo coś jest dobre.
Telefony xiaomi każdy kto ma, to poleca, ale to właśnie nie jest najtańszy chłam, tylko już średnia półka cenowa.
Ciekawe ile tych trumpchi GA5 wyprodukowali i ile to beda klepać jeszcze. Znajac zycie chińczyki odpuszcza jak sie linia produkcyjna zawali
wysłane z WC
Teraz jakbyśmy mieli w PL takie małe firmy karoseryjne jak kiedyś w Italii, to by można wziąć podwozie od tego tylnonapedowego GS6 czy jak mu tam, silnik Busso albo od razu od Giulii Q i blachy poczciwej 166 :D
Byłaby sportowa limo jak się patrzy! :D
Przy zapotrzebowaniu rzędu 20 mln samochodów rocznie będą klepać wszystko ile wlezie.
Co do Trampka .
Mam w znajomych na FB pewnego Chinola, który śmiga swoją 166 i jesdt mega w niej zakochany.
Może spróbuję z nim nawiązać kontakt i wypytać o to auto ? :)