-
Dokładnie tak jest, z różnych przyczyn ten filterek po prostu wypada i sobie leży w zbiorniczku, wystarczy wyczyścić i założyć na miejsce. Co do piszczenia to już mnie zaczyna wku... chyba założę nowy alternator, cały zestaw koła na klimatyzację i nowy pasek, jak nie pomoże to nie wiem... chyba dobrą siekierę kupię. Sprzęgło na alternatorze wymienione, pasek też i nadal z rana jęczy jak nie powiem co :)
-
U mnie też piszczy muszę zrobić bo wku.... na maxa ale nie wiem co to a jak już grzebać to dokładnie , daj znać pawel2910 czy pomogło po wymiana handlowa
-
Wg mnie to pasek - ten krótszy. Będę później zmieniał, przy okazji zmiany oleju. Pozdrawiam.
-
Witam! No to wesołych, zdrowych i fajnych Świąt Wielkanocnych!
Zlikwidowałem piski. Banalna sprawa. Środek do pasków K2 i polewałem, psikałem, zwłaszcza na ten mały, schowany głębiej. Musiałem zrobić przedłużkę do psikacza ze... słomki do napojów. Popsikałem. Odpaliłem na 5 minut, silnik pochodził, znowu polałem i dalej pochodził. Rano na zimnym odpaliłem i błoga cisza. Nic nie piszczy. Koszt środka do pasków 15 PLN. Warto było!!!
Kolejne odpalenie w kolejny dzień na zimnym silniku i nie ma pisków.