Wymień pozostałe wahacze na regenerowane :-)
Printable View
Wymień pozostałe wahacze na regenerowane :-)
Hej. Również miałem piski... tyle, że występowały głównie podczas skręcania w prawo (skrzypiało i piszczało jak sprężyny ze starego materaca). Nie wiem od jak dawna występowały bo przy zamkniętej szybie nic nie było słychać. Po otwarciu szyby wstyd jak przysłowiowy CH... Przy wyjeżdżaniu z parkingu ludzie się za mną oglądali. Na postoju przy kręceniu kierownicą również skrzypiało. Na przeglądzie okresowym diagnosta nic nie znalazł - przegląd podbił bez niczego. Pojechałem na inną stację i również nic nie było widać, ale diagnoza padła na wahacz dolny na podstawie słuchu.
Jakieś 2 godziny temu wymieniłem wahacz lewy dolny i przednie łączniki stabilizatora z dwóch stron. Najważniejsze to, że problem rozwiązany i już nic nie skrzypi przy skręcaniu.
Sam wahacz w dobrym stanie. Sworzeń sztywny w dużym oporem (ale mógł być przytarty). Kawałek gumy ścięty na tulei (zaznaczone strzałką). Ciężko powiedzieć co mogło być przyczyną, ale coś było.
U siebie wymieniałeś wahacze dolne z obu stron czy tylko z jednej? Może druga strona się odzywa? Na górne bym nie stawiał - jak miałem wywalone u siebie to jedyne co to stukały przy wyjeżdżaniu na mocno skręconych kołach. Na zakrętach ich nie było słychać ani podczas kręcenia kierownicą.
Załącznik 232515
Tylko te piski występują podczas jazdy jak stoi to nic nie słychać nawet postawiłem ją na Kobyłce i wrzuciłem 1 i nic to się dzieje jak koło ma obciążenie , a co do hamowania to sprawdzę dzisiaj jeszcze raz , a co do gum to tak jak mówisz wezmę je przesmaruje tak dla profilaktyki :)
- - - Updated - - -
Chyba tak będę musiał zrobić :P bo te co ostatnio wziąłem od ciebie są lux :)
Wahacze wymienione górny i dolny, geometria zrobiona pozostało mi tylko zrzucić tarcze klocki i zacisk i zobaczymy co w nich słychać ;/