Ze niby valeo wytrzyma 200 tysiecy:edziahaha:
60 tysięcy bedzie spoko wynikiem. Valeo to niestety ale szit lepiej zakładać zestawy luka.
Printable View
Witaj nie wiem dlaczego stwierdzasz ze valeo trzyma 60 tys ja jestem p wymianie dwumasy ktora siedziała 156tyś i jeszcze by potrzymała żeby nie sprzegło
A tak po za tym 60 tyś w moim przypadku to okolo 2,5 roku jezdzenia więc zdaje mi się że coś co jest warte 1200zł wytrzymuje tak mało to coś dziwnego \( sachs kosztuje 2tys0 jeśli iść tym co pisałeś to powinien wytrzymać 3 lata mojej jazdy jeśli patrzeć po cenie
Po za tym jeśli tobie wytrzymała tylko tyle km przejechanych to albo ytrafiłeś na coś ferelnego albo tak jezdzisz ostro.
Sporo założyłem sprzegiel,większość to valeo bo jest tanie i ludzie to kupują ,niedosc ze jedno na pięć działa ujowo to jeszcze po dwóch latach juz czuć ze to można by już zmieniać.
Mowie tu o dieslach w benzynie jakoś problemów nie było chyba
Przrjezdziles 156 tysięcy na kupnym valeo? To chyba rekord jest
Ja nie przejechałem tyle na valeo tylko kupilem auto gdzie było już do wymiany sprzęgło a dla zasady chciałem dwumase odrazu machnąć i dostałem od poprzedniego własciciela dokumenty w których było że kiedy było wymieniane i to on wymieniał.Mogę powiedzieć jeśli chodzi o sprzegło to było dwa razy wymieniane w czasie jednej dwumasy valeo gdzie sprzędło także valeo. Ale też pamietajmy że jednak cena swoje robi chodz jeśli chodzi o sprzęgło to raczej różnica 2-3 stów więc jak dla mnie małą ale różnica za dwumase duża zapłać 1150zł a zapłać ponad 2tyś. O to mi chodziło.
Wiesz tak naprawde możemy się spierać i pisać o tym lata i tak zawsze bedzie coś, trzeba pamietać to nie są samochody nowe z salonu czy 3-5 letnie tylko 10 plus więc mało kto chce kupe kasy inwestować w samochód który kosztuje niecałe 10tyś.
Ja po prostu nie kupie do swojego auta sprzęgła czy dwumasy valeo.
Jak padnie mi w obecnej 2.4 to potestuje fabrycznie regenerowane dwumasy plus sprzęgło luk
Co do dwumasu oryginal wytrzyma ile km w takim silniku 1.9 16v? W poprzednim moim samochodzie dwumas oryginalny wytrzymał 184tyś.
Ciężko stwierdzić. W moim 2.4 mam 250 tysiecy . Książka serwisowa mówi o wymianie samego sprzęgła,wiec mozna przyjąć ze w sprzyjających okolicznościach 300 tysięcy wytrzyma. Ale równie dobrze moze skończyć sie po 100 tysiącach. Wszystko zależy od użytkownika.
W 1.9 jtd 105 we fiacie mam 400 tysięcy i dwumas fabryczny,ale juz dopomina sie wymiany
Sprzęgło + dwumasa 2030 zł, tyle kosztowały części. Ślicznotka mnie nie oszczędza, jeszcze popsuł się alternator, czyli kolejne 250 zł + napinacz 90 :D robocizna tego wszystkiego 800 zł, jeszcze doszły pewne poprawki duperele, to już sie nie mówi nawet, także miłość jest ślepa i tyle co tu dużo gadać haha