Cena całkowicie normalna.
Printable View
A oczekiwaliście, że dostaniecie auto premium a ceny serwisu będą jak w dacii? :-P
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Jest takie powiedzonko, "nie sztuką jest kupić, sztuką jest utrzymać".
Powiem szczerze, gdybym miał kupować Giulię będąc jednym z pierwszych w kraju, najpierw bym się przeszedł po salonach BMW, Audi, Mercedesa, Jaguara, choćby i Lexusa czy Infiniti i dowiedział się o koszty przeglądów i serwisu domniemując, że w Giulii będzie podobnie.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
cena taka jak przegląd lexusa IS 250 ktorego chciałem kupić i Volvo XC60, ciekawe ile za stelvio krzykną, pewnie z 1800 min ,kurcze drogi jest ten olej slenia.
Przez ostatnie da lata kupiłem 3 nowe samochody po 156. Tfu skodę i dwie toyoty. Zawsze do serwisu z własnym materiałem. Ostatnio nawet zrezygnowałem w ogóle z obsługi przez aso. W każdym razie nawet w instrukcji jest napisane, aby serwisy były i najlepiej do książki stempel warsztatu. w przypadku odmowy naprawy gwarancyjnej gwarant musi udowodnić bezpośredni związek przyczynowo skutkowy. Dla przykładu olej wymieniajmy u kazia co 15 tys km, a przegląd co 30 w aso z własnym materiałem.Tak wychodzi optymalnie. Nomen omen tak czy siak to jest nowe auto i te 200 tys km zrobi bez problemu. Czy dłużej będziemy użytkować ten samochód? Nawet jeżeli tak to wiedza serwisowa zawita pod strzechy.
Dla porównania serwis toyoty jest tańszy od skody. A mercedesa od alfy. Moim zdaniem na każdym kroku alfa powinna zdobyć klienta. Dobry produkt nie wystarczy. Jeżeli przebije się do floty to będzie wspaniale dla wszystkich :D
Jak kupujecie auta nowe od dilera warto zapytać o karty lojalnościowe. W Carserwisie przy kupnie dali mi takową kartę, a ponieważ kupiłem u nich już trzy wozy mam sporo zniżki, dlatego mnie taki przegląd będzie kosztował około 1100-1200 zł :cool:, a za każdą wydaną złotówkę dobijają kolejne punkty. Popytajcie w swoich ASO o takie promocje, bo warto!
Taka jest prawda że przeginają i tyle. Materiał w oryginale max 600 zł a robocizna 900 2 godziny robocze to wychodzi 450 na h. To sobie nie wyobrażam jak cos się sypnie ile będzie kosztowała naprawa