Kabel od czujnika,jest w okolicy czujnika doładowania.Jedź palcami po kablu i zlokalizujesz.Wymiana tylko na "czuja" bo oczami, to go nie zobaczysz.
Printable View
Kabel od czujnika,jest w okolicy czujnika doładowania.Jedź palcami po kablu i zlokalizujesz.Wymiana tylko na "czuja" bo oczami, to go nie zobaczysz.
Serdecznie dziękuję wszystkim za porady. Czujnik wymieniony, jak narazie Bella nie gaśnie więc mam nadzieję że to było to.
Dostęp bardzo ciężki potrzebny był jednak torx T40 bo bez niego niczym nie szło odkręcić. Całość zajęła mi ponad godzinę ale warto było. Niestety nie udało mi się przykręcić tej śrubki od czujnika. Mam nadzieję że to w niczym nie przeszkodzi. Jutro pojadę gdzieś dalej zobaczyć czy nie będzie gasła.
Wysłane z mojego HTC U Play przy użyciu Tapatalka
Y? Nie wkręciłeś torxa z powrotem? Czujnik wisi głową w dół i jak ci się na dziurach wysunie albo całkiem wypadnie to dzień dobry, poproszę lawetę. Ta śrubka po coś tam jest.
Tej śrubki nie da się z powrotem przykręcić bo jest zmodyfikowana budowa czujnika. Czujnik prod.germany i czujnik prod. romania który teraz jest sprzedawany mają inną budowę.
Pisałem o tym w kilka wpisów wyżej. Nowy czujnik wchodzi na "klik" i musi tak zostać i nie sposób go przykręcić :(.
No dokładnie. Kombinowalem żeby go przykrecic. Ustawialem ten czujnik pod różnymi kątami i nie mogłem natrafić w otwór. A ten czujnik to właśnie bosch romania i faktycznie od tego oryginalnego troszeczkę odbiegał.
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka