Przyciski wraz z płytkami i okablowaniem da się bez większego problemu przełożyć ze starej kiery do nowej.
Printable View
Przyciski wraz z płytkami i okablowaniem da się bez większego problemu przełożyć ze starej kiery do nowej.
Nie wątpię, że przyciski w łatwy sposób można wyjąć ze starej kierownicy. Oto dowód:
Załącznik 259876
Problem w tym jak w poliftowej kierownicy zdemontować ramkę, w której mocowane są przyciski ?
Od spodu są dwa wkręty mocujące ramkę na dole kierownicy, ale w jaki sposób mocowana jest na wysokości ramion ?
W starej wersji też są wkręty, ale w tej nowej wygląda jakby ramka była na wcisk, bo od spodu nie ma ani śrub, ani demontowalnych zaślepek.
Załącznik 259877Załącznik 259878
ramka jest nw wcisk - takie plastikowe bolczyki wchodzą w ten gumowy materiał kierownicy
Dzięki za podpowiedź. Jutro spróbuję się z tematem.
ostrożnie - na końcu są takie jakby trójkątne haczyki
Ciekawa opacja z tą kierownicą z Mito :) Zastanawiałem się nad kierownicą z Giu polifta, ale tak też nie wygląda źle. Jaka jest różnica w wielkości kierownic? Sądzę, że z Mito będzie ciut mniejsza?
przecież to to samo :cool:
No też mi się tak zdawało, ale Mito to mniejsze autko więc bym się spodziewał mniejszej kierownicy ;) W dodatku o ile dobrze pamiętam to w ePerze mają inne numery...?
Udało się szczęśliwie zdemontować ramkę i panele przycisków.
Dla zainteresowanych zamieszczam zdjęcia.
Załącznik 259906Załącznik 259907
Jeśli chodzi o wielkość kierownic, to w/g mnie są identyczne.
Jedyna różnica, to ta kierownica od Mito, którą włożyłem jest nieco grubsza i przez to lepiej leży w dłoni. To chyba jest jakiś odpowiednik Giuletty QV, tyle że bez łopatek.