A Ty o którym miejscu piszesz?
Printable View
A Ty o którym miejscu piszesz?
Może nie do końca na temat, ale czy w 3.2 jest gdzieś filtra paliwa? Obszukałem się i nigdzie nie znalazłem...
Wykonałem pomiar prądu pobieranego przez starą pompę - 15.9 A.
Po wymianie (na używaną) 14 A. Auto odpala, jeździ. Na starej w ostatnim czasie też odpalało.
Siemens się wypiął, nie chce udostępnić karty technicznej do pompy. Z AR jeszcze nie mam odpowiedzi, ale nie łudzę się, że będzie inaczej. Jeśli ktoś kiedyś będzie miał okazję zmierzyć pobór prądu przez pompkę w 3.2 Q4 to byłoby fajnie.
Zastanawiam się, czy ten problem z odpaleniem nie mógł być związany z np. z kiepskim paliwem, syfem złapanym przez pompę itp.
No i ch... autko pięknie odpaliło, wyjechałem z garażu pod dom. Za pół godz wracam, odpalam... i nie odpalam. Brak ciśnienia paliwa przed rozruchem. Czyli albo pompka nie dostaje mocy, albo coś po drodze blokuje paliwo. Po drodze jest tylko wyłącznik mechaniczny paliwa i regulator ciśnienia na listwie, chociaż po głowie chodzi mi raczej problem z instalacją. Ręce opadają.
Przynajmniej tym razem pojawił się jakiś błąd. P1670 Niskie ciśnienie paliwa w szynie.
Sprawdź albo podmień przekaż ok od pompy nc