Rzeczywiście masz rację, ale nigdzie nie widzę regenerowanych. Chyba kupię komplet najtańszych i sam zregeneruje łącznie z piaskowaniem i malowaniem
Rzeczywiście masz rację, ale nigdzie nie widzę regenerowanych. Chyba kupię komplet najtańszych i sam zregeneruje łącznie z piaskowaniem i malowaniem
A wiecie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, bo u mnie tarcza jeszcze jest ok, klocki prawie nowe, brak ręcznego i cały czas się trze klocek o tarcze lekko piszczac. Czyżby był zepsuty zacisk, czy może to kwestia regulacji? I co ma do tego ręczny!
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Regacje masz w tunelu środkowym, jak masz ręczny ustawiony że łapie na 3-4zeby i koniec to może być to kwestia regulacji, poluzować żeby ręczny mail większy zakres pracy. Mogą też być zardzewiałe linki ręcznego co jest częstą przypadłością. Odepnij linki ręcznego od zacisków i zobacz czy się sytuacja zmieni, jeśli nie to możliwe że zacisk nie pracuje na jarzmie (zardzewiałe prowadnice) lub też tloczek się nie cofa.
Czyli możliwe że przez zardzewiala linkę ręcznego nie ma ręcznego a klocki tra o tarcze?
Tak. Do tego dźwignia pewnie ciężko chodzi?
Chociaż może ktoś kiedyś wymieniał klocki i nie wkręcił do końca klocka?
Dźwignia ręcznego chodzi chyba normalnie ale nie mam porównania do innych 159. Najważniejsze że turbo się robi... A jeszcze pytanko do układu kierowniczego, czy to normalne że kierownica chodzi ciężej i jest bardziej responsywna? Czy felgi 19 mogą tu mieć jakieś znaczenie, bo musiałem się długo przyzwyczajać zanim poczułem się pewnie w alfie
Zależy w porównaniu do czego :)
Generalnie chodzi ciężej, ponieważ wspomaganie jest czysto hydrauliczne.
Jak porownjemy do koncernu Vag to chodźi zdecydowanie ciężej. Ale to auto z zacięciem sportowym a nie kanapowiec
W Giulii kiera chodzi jednym palcem już :( jest elektro, jak w vagu.
Porównanie mam do Toyoty więc pewnie dlatego wydaje mi się że jest ciężko i ciężko było się też przyzwyczaić do tej precyzji, na początku jeździłem od lewej do prawej