Chłodnica EGR. Ta opaska - może się poluzowała. Nie jest fabryczna, znaczy że ktoś już tam był :)
Printable View
Chłodnica EGR. Ta opaska - może się poluzowała. Nie jest fabryczna, znaczy że ktoś już tam był :)
Dziękuję za odpowiedź... Tak, temat opasek już przyswoiłem heh, więc wiem, że pierwszy tego ruszał nie będę, tylko skoro już ktoś opaskę wymienił na tą skręcaną to dlaczego cieknie ;/. Sprawdzając organoleptycznie, opaska luźna nie jest, ale mam świadomość, że trzeba ją porządnie skręcić ;). Spróbuję jutro do tego podejść, tj, lekko ją poluzuję i ponownie skręcę i mam nadzieję, że to pomoże ;)
Taką opaską można też uszkodzić przewód.
Gdzie w tym krótkim zdaniu widzisz jakiś żart?! Masz coś ciekawego do dodania w tym temacie czy będziemy się zajmować wielkością kałuży która powstała po wycieku z auta. U mnie jak wyskoczył wysprzęglik mniej więcej podobnie to wyglądało na parkingu z tą różnicą że auto już nie odjechało o własnych siłach.
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
. Miałem w ubiegłym roku niewielki wyciek płynu z pod zaślepki technologicznej bloku silnika, do jej wymiany musiałem demontować pompę C.R. Dwa dni lokalizowałem miejsce wycieku.
Jeśli już muszę wymienić, to zakładam coś takiego
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6590859792
Dzieki za wskazówkę ;)