No okej znalazłem własnie w instrukcji jakaś fakturę po holendersku. i już chyba wiem jaki olej bo jest napisane tu 5w30 c3 czy jakoś tak.
Załącznik 252746
14 grudnia ide do mechanika bo jest pare spraw do zrobienia :p no ok to dzieki za all
Printable View
No okej znalazłem własnie w instrukcji jakaś fakturę po holendersku. i już chyba wiem jaki olej bo jest napisane tu 5w30 c3 czy jakoś tak.
Załącznik 252746
14 grudnia ide do mechanika bo jest pare spraw do zrobienia :p no ok to dzieki za all
To olej lekkobieżny ma oszczędzać paliwo - twój wybór, jak chcesz oszczędzać silnik bierz 5W/40. Ja jeżdzę od 180 kkm na lotosie 5W40 C3 zmieniam co 10 tyś km
Pozdrawiam
a no to będę bral w takim razie 5w/40 a jesteś mi w stanie ktoś napisać z tym płynem do wspomagania ? jak patrzyłem był taki pomarańczowy. a jak skręcam to słyszę pompę . i juz ciężej się kierownica rusza. nie chce od razu pompy wymieniać czy coś. bo może to tylko ten plyn niby jest pozniej min. wiec prosilbym o rade jaki wlac. :(
Najlepiej oryginał tutela GI E -czerwony lub GI R -zielony,jeśli auto po lifcie. Płyny są niemieszalne.
czyli rozumiem ze wylać ten poprzedni tak ?
I wlać ktoryś z nich.
Kolego, tak. Odkręcić przy maglownicy. Płyn weg! Obracając kilka razy, pozbyć się go. Ja wymieniłem od razu zbiorniczek na płyn i zalałem Mobilem ATF 320. Chodzi jak lala, tyko po 2 latach - teraz nawalił mi wąż wspomagania. Wymiana.:(
Tak ale ja nie wiem jak go odkrecic tam .
Bo sie na tym tak nie znam ... w fabi spoko było dojscie do roznych rzeczy tu wszystko zawalone bo klekocik
a jest szansa bym zbiorniczek wyrównawczy od wspomagania odkręcił jakoś od góry?
nie pchwaliles sie ,ktory masz rocznik, pierwsze roczniki mialy felerne zbiorniczki i trzeba je wymienic