-
klapy były usuwane już za mojej kadencji (w serwisie autka.pl), gdy nagrywałem rano filmik to temperatura w nocy była -11 (słoneczko przygrzało w autko dlatego pokazało -1.5). Alfą na razie nie jeżdże (stoi bidulka i czeka aż będzie cieplej). Jestem z Bochni (woj. Małopolskie) jeżeli chciałby ktoś zdiagnozować problem to nie widzę problemu (będe wdzięczny i szczodry :) )
-
Witaj.Podjedz do Zbyszka Kipy autokrak Rzemień.On ci naprawi.
-
Dzięki, skontaktuje się z nim w następnym tygodniu. Jak zagadka się wyjaśni to dam znać co było przyczyną. Pozdrawiam.
-
MIałem identyczne objawy jak Ty po wymianie czunika położenia wału na nieoryginalny...choc"polecany krakowski serwis" twierdził, że zamontował oryginał...auto paliło od kopa na ciepłym , a na zimnym po wielu próbach...zwykle po 10-15 minutach prób...
Po wymianie czujnika na oryginał, wszystko wróciło do normy...
-
hmm a dlaczego wymieniałeś ten czujnik (miałeś jakieś objawy, komputer pokazywał błąd)?
-
wymieniłem bo stary, oryginalny padł. Z nowym, nieoryginalnym odpalał tylko na ciepłym, więc każda wizyta w serwisie pełzła na niczym, bo ciepły zawsze odpalał bezproblemowo. Dopiero na zimnym był problem...
-
miałem podobnie. Zbytwysoka temp. bład vdc abs itp.
Pomogła wymiana rozrusznika i dołożenie dodatkowej masy.
Rozrusznik załatwi sprawę
-
Witam, byłem z autkiem u magika od chiptunningu i pozmieniał dawki startowe, nie powiem jest lepiej ale nie tak jak być powinno (według niego któryś wtrysk bądź wtryski są do wymiany, chodź jak robiłem test przelewowy to było ok). Pozdrawiam.