Temat niepotrzebnie jest dublowany. W linku masz zdjęcia (post 43) na pierwszym z nich jest wspomniane miejsce zobaczysz je po zdjęciu tylnego nadkola i wypłukaniu błota.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ta_159_-5.html
Printable View
Temat niepotrzebnie jest dublowany. W linku masz zdjęcia (post 43) na pierwszym z nich jest wspomniane miejsce zobaczysz je po zdjęciu tylnego nadkola i wypłukaniu błota.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ta_159_-5.html
Nie mam możliwości zrobić teraz zdjęcia, ale chodzi o początek i koniec progu. Zdejmujesz koło i plastikowe nadkole aby mieć dobry dostęp do prac konserwacyjnych.
Od strony koła masz dostęp do dziurki o której była mowa wczesniej. Tamtędy wpada błoto do środka. Pomijając to, że syf jest w progu, to dziurkę od zewnątrz też wypadalo by oczyscic i zakonserwować/zatkać od zewnątrz. Oczywiście w środku tez musi być czysto, ale tam jest dojście tylko z gumowych zaślepek dolnych.
Edit: rok temu zaglądałem do progu, ale chyba byly 2 przegrody, czyli 3 części, chociaż głowy sobie uciąć nie dam. Zerknę przy następnej kontroli. Pozdro
Ja od strony koła czyli od nadkola nie miałem żadnego otworu
Jeśli nie miałeś to tylko na korzyść, ale otwór to dużo powiedziane. Ten otwór/dziura to brak nałożonego fabrycznego uszczelnienia w najniżej położonej części nadkola tylnego przechodzący do progu, dodatkowo pozostałe uszczelnienie powoduje efekt lejka w którego centrum jest otwór. Możesz go nie zobaczyć bo może być zalepiony błotem.
Mam pytanie kupujac auto poprzedni wlascicirl powiedzial ze auto jest z ocynku czy to mozliwe? Rocznik 2006
Temat to ruda szmata w 159. Spod w stanie idealnym, mocowanioe zawieszenia przodu i tylu, o dziwo rowniez. Zdjecia przedstawiaja lewy prog na wysokosci drzwi kierowcy. Skorodowane na dlugosci ok 40-50 cm. Pytanie, czy oplaci sie to skrobac i w razie czego wspawac, czy wywalic caly prog (na allegro nowy, polski cynkowany 210zl) ? Jak myslicie? Auto jeszcze dlugo bedzie sluzyc (tak zakladam) wiec chce to zrobic w miare porzadnie bez oszczedzania 200-300zl.
Temat pokrewny, można było zapytać tam. Patrząc na Twoje zdjęcia, zmieniałbym cały próg. Tu nie jest zgnita tylko końcówka.
Zeszlifuj to do golej blachy i zobacz jak wygląda. Użyj włosów murzyna
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka