ja zakupiłem od tego allegrowicza i przyszło pudełko behr i w środku też :)
Printable View
ja zakupiłem od tego allegrowicza i przyszło pudełko behr i w środku też :)
1. BEHR THERMOT-TRONIK jest dziś prawdopodobnie w posiadaniu większej grupy producenckiej, prawdopodobnie Mahle/Knecht.
2. Termostat w 1.9 JTD 16V stosunkowo łatwo i przyjemnie się wymienia - choć trzeba mieć już jakieś pojęcie o "grzebaniu pod maską".
3. Termostat w 1.9 JTD 16V jest dużo tańszy niż w JTD 8V czy 10V, więc nie kupuj zamienników i wynalazków bo nie warto.
A tak w ogóle - masz 100% do wymiany termostat - otwiera się za szybko, co sprawia, że silnik pracuje w bardzo złych warunkach - silnik czuje się jakby jeździł w syberyjskich mrozach (ciężko go dogrzać).
L.
bartex Dzięki wielkie za link dostałem normalnie w kartoniku Berh. Termostat wymieniony i wszystko działa tak jak powinno :) Grzeje się momentalnie do 90 stopni :) Trochę ciężko było się dostać do tych śrób od termostatu ale jakoś podołałem. Dzięki panowie za pomoc wiszę wam piwko :D
Jutro lecę w trasę zobaczę jak z tym spaleniem czy coś się zmieni. Sprawdzałem ten 4 wtrysk i korekta jest na + 1.50 trochę lepiej ale chyba i tak za dużo ?
Jaki preparaty można użyć do czyszczenia wtrysków ?
https://liquimoly.sklep.pl/pl/p/Oczy...ULUNG-500ml/23
Albo butelka nafty z Castoramy.