To gdzie mogę się dowiedzieć ile mogę uzyskać w moim aucie tylko programem? I czy sama zmiana tylko turbawki na większą plus program coś da więcej niż sam program?
Printable View
To może inaczej bo widzę, że dyskusja nie ma sensu bo masz inny sterownik i inny silnik 1750.
W mito szanowny Panie jeżeli chodzi o MM to jeżeli przełączasz się z trybu N na D to wszystkie parametry ulegają zmianę czyli tak jakbyś miał drugi komputer z zupełnie innym programem.
W chwili obecnej nie mam czasu na szukanie maili z wykresem i szukanie wykresów w domu i ich skanowanie tylko po to żeby udowodnić to co już każdy wie.
W T-Jet z kompem od Bosha mogę się z tobą zgodzić bo tam faktycznie prawie nic się nie zmienia ale w MultiAir i z kompem MM jest zupełnie inna bajka.
Sprawdź symbol turbiny jaki masz .
I już wiesz 50 %
Po numerze wtryskiwacza wyszukaj w google jaka to wersja i masz drugie 50%
Wałki możesz sprawdzić po numerze Vin w eperze ale to info nie jest pewne na [emoji817] bo z makaronem to różnie bywa.
No i ostatnie sterownik.
Czy masz MM czy Bosch.
Znalazłem jakieś wzmianki o GT1752 w abarthach MA, może egzotyka, sle podobno wstaje 300 obr później niz 1446, a celuje bodajże w 260-280.
Wysłane z mojego URSUSa C-360 3P
A o jakiej rozmawiamy? Wydaje mi się że o 1368ccm
Nie zbyt dokładnie doczytałem .
Myślałem,że piszesz o tej polecanej przez fmic.
A wymiary tego IC?
Co do wersji turbiny.
Zadaj sobie pytanie po co ci to auto.
Jazda codzienna
Wyścigi na torze
Wyścigi na 1/4
i do tej odpowiedzi dopasuj turbinę.
Aha została jeszcze jedna dość kluczowa sprawa to trakcja.
Moc w okolicach 200 już jest problem z trakcją na sucho ,jak jest mokro to trakcja jest fatalna.
I teraz jak planujesz sobie z tym poradzić w mocy 240-250 czy wyżej.
Dobra guma wyczynowa i bedzie problem odkleić. Nie takie momenty sie przenosi na ośkę. Poza tym mozna pierwsze 2 biegi delikatnie wykastrować. Np. Boost by gear.
Sprawdziłem tylko turbo. Typ jest IHI Vl39. Czy to coś już mówi?
Nie wtem jak doradzić centralke i gdzie ona? Na grodzi jest puszka taka srebrna, do której wchodzą dwie wtyczki z napisem Bosch. Czego to oznacza, że u mnie centralka Boscha jest? Wtryskow to nie sprawdzę, bo nie wiem jak. Nie idzie tam nic dojrzeć.
37,39 to słabsze wersje.
36,38 te montowali do silników 150-155
Może ktoś poda więcej szczegółów
Sterownik Bosch skoro taką ma nazwę.
Wtryski pewnie też słabsze.
No wolnych obrotach przy rozgrzanym silniku te wydajniejsze mają czasy ok 2 ms.
Te słabsze 2.5 i więcej.
Pewnie te 150 ci zrobi tuner.
W mojej wyszło chyba 145 KM .
Z perspektywy czasu to szkoda kasy na taki zabieg.