Napisał
Alfastic
Życzenie nr 2.
Możliwość włączenia podczas jazdy świateł dziennych + tył (ewentualnie samych dziennych, w ostateczności świateł postojowych).
Po prostu zgłaszamy różne potrzeby.
Natomiast z Twoimi odczuciami całkowicie się zgadzam, mnie też przeszkadzają "ciemne tyły" :) Ja dodatkowo nie lubię "nadużywania" xenonów zwłaszcza kiedy nie ma potrzeby oświetlania drogi. Przednie ledy świateł dziennych na moje oko świecą wystarczająco mocno dla innych kierowców nawet podczas delikatnych opadów (bo w mocno pochmurny dzień to raczej automat działa bez zarzutu - widziałem tu na forum zażalenia że nawet za szybko) dlatego uważam że idealne rozwiązanie to światła dzienne + tył. I to rozwiązanie mogłoby pogodzić zarówno Twoje jak i moje potrzeby :)
Ps. Mam oczywiście świadomość że to nie do końca w parze z przepisami...
- - - Updated - - -
Życzenie nr 3.
Uchamianie się auta w trybie DNA w jakim zostało ostatnio zgaszone.
Życzenie nr 4.
Opuszczanie prawego lusterka po wrzuceniu biegu wstecznego (i powrót lusterka do poprzedniego położenia po wyłączeniu wstecznego).
- - - Updated - - -
Życzenie nr 5.
Dołożenie pośredniego poziomu grzania kierownicy (np. w połowie mocy).
Życzenie nr 6.
Redukcja głośności sygnału dźwiękowego przy otwieraniu/zamykaniu auta.
Życzenie nr 7.
Możliwość wyłączenia automatycznego składania się lusterek przy zamykaniu auta.
- - - Updated - - -
Nie chciałbym przeginać ;) ale jeszcze do rozpatrzenia taki fajny patent że Skody, bardzo przydatny latem:
Życzenie nr 8.
Zamykamy auto z uchylonymi szybami oraz przełącznikiem wycieraczek szyby przedniej w trybie automatycznym.
W przypadku wykrycia przez czujnik deszczu pierwszych kropel szyby domykają się automatycznie.