Skoro prosty to dlaczego te panewki rozpierniczyło? Ktoś jednak źle poskładał?
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Printable View
Sprawdź czy nie masz wycieków bo sam miałem ten problem i okazało się że chłodnica cieknie w miejscu gdzie podłączony jest do niej dolny wąż
Jeśli paryja szyby to albo stary filtr kabinowy albo nagrzewnica może cieknac
Możliwe, moim zdaniem normalna sprawa.
Ja po remoncie swojego silnika też po pierwszych kilkudziesięciu czy kilkuset km dolałem a teraz spokój. Gdzieś tam kanalikach mogło siedzieć powietrze.
A to że dymi jak jest zimno to nic nie oznacza, para wodna jest też produktem spalania.
Filtr kabinowy był wymieniony
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przygód ciąg dalszy.
Krótko mówiąc prze*ebane....
Dolany płyn i nadal ubyło, dolany drugi raz i dziś przy kontroli stanu ukazał się okropny widok. W zbiorniczku jest olej, dużo oleju. Mam również wrażenie jakby olej był z dodatkiem płynu tak pachnie przynajmniej moim zdaniem.
Głowica uszkodzona? Czy są jeszcze tańsze warianty? [emoji35][emoji2959][emoji2959]
https://www.forum.alfaholicy.org/ima.../2020/12/3.jpg
https://www.forum.alfaholicy.org/ima.../2020/12/4.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sprawdź wymiennik ciepła/chłodniczkę przy filtrze oleju, tam może mieszać się olej z płynem chłodniczym - najbardziej optymistyczna wersja. W TS'ach uszczelki pod głowicą rzadko siadają, chyba że ktoś źle złoży.
bo jak się ts zjebie to się naprawia ... a nie kupuje drugi :D, też kiedyś miałem ts teżw szyscy mówili kup silnik a to było 10 lat temu więc szło coś kupić w miarę stanie, wsadziłem 4 tysie w swój i nie załowałałem, igłe silnik który miałem kupić kupił gośc którego spotkałem po 3 misiącach ... spuścił głowe i powiedział że właśnie kończy remontować swój bo tamten padł po tygodniu....
Przecież to jest jakaś parodia, pierw negatywny test na co2 w płynie chłodniczym, parujące szyby, teraz olej w płynie chłodniczym, to się kupy nie trzyma.Parujące szyby ( NAWET JAK BY NIE BYŁO FILTRA KABINOWEGO TO MAŁA RÓŻNICA ) to nagrzewnica.Czy aby o wszystkich szczegółach piszesz tutaj...