Napisał
alfist
Za bardzo generalizujesz, moje np. doświadczenia z ASO nie są np. takie złe , i to właśnie ASO ustawiło mi bardzo dobrze rozrząd (sprowadzając specjalnie do tego blokady z Bielska-Białej, wyobrażasz sobie by prywatny zakład coś takiego zrobił?-wiadomo co by zrobili gdyby nie mieli blokad:)) podczas gdy dość znany "niezależny" warsztat specjalizujący się w Alfach ustawił go na "flamaster", co mi pokazywali mechanicy ASO (zapomnieli też wymienić pompę). Tych dobrych-niezależnych warsztatów Alfy jest zaledwie kilka, może kilkanaście -tam gdzie się naprawdę na wszystkim znają i mają odpowiednie, konieczne przyrządy do wykonywanych prac, reszta z tej liczby kilkunastu tysięcy gdzie się tanio serwisuje często nigdy nie miała do czynienia z Alfami i to właśnie stamtąd rzeczy są pokazywane w warsztatowych reklamach tych, którzy wiedzą jak remontować (ASO takich reklam nie umieszcza, choć mogłoby-materiału na nie mają dość) . Zresztą, sam chyba przyznasz że taki numer z kradzieżą (bo tak to trzeba nazwać) dwumasy by w ASO nie przeszedł...Owszem, ASO jest bardzo drogie, dlatego ja też serwisuje niektóre rzeczy poza ASO- w sprawdzonym warsztacie, gdzie wiem że mają konieczne przyrządy, ale ograniczam się tylko do tego jednego warsztatu, być może dlatego mam jeszcze nieuszkodzone progi..