- usuwam - moja głupota i nie przeczytanie posta ze zrozumieniem :)
Printable View
- usuwam - moja głupota i nie przeczytanie posta ze zrozumieniem :)
Po oglądnięciu filmików od kolegi perlim121 postanowiłem wyposażyć moją Julkę w ledowe żarówki świateł cofania.
Muszę przyznać, że jest znaczna poprawa oświetlenia, białe światło dużo lepiej wyostrza szczegóły, które widzimy w lusterku podczas cofania. Mod zdecydowanie na plus.
W najbliższych dniach wrzucę parę fotek jak to wygląda.
Zgodnie z obietnicą parę fotek. Światła jest naprawdę dużo więcej i jest ono rozłożone dookólnie, więc odbłyśnik skupia je podobnie do tradycyjnej żarówki. LEDy w wersji P21W (BA15S) czyli z symetrycznym ułożeniem bolców ustalających (180 stopni). Brak błędu spalonej żarówki czy efektu migania.
Załącznik 278298Załącznik 278299Załącznik 278300Załącznik 278301Załącznik 278302
Ja zamawiałem tutaj:
https://pl.aliexpress.com/item/32981804420.html
ale można też szukać po zdjęciach podobnych żarówek. Na allegro też są dostępne, koszt ok. 20 pln/szt.
Ja mam 2 zapasowe komplety, gdyby ktoś był chętny (np. z Krakowa, bez kosztów wysyłki, z odbiorem osobistym) to zapraszam na PW.
witam
powracam do tematu kierunkowskazów ....jednak tym razem chodzi o tylne.
założyłem żarówki ledowe ale dają błąd ....
zamierzam w ten weekend podłączyć rezystencje by zlikwidować ten błąd ale.....
czy znacie jakieś sprawdzone żarówki ledowe ,które tego błędu nie dadzą?
nie za bardzo mi się widzi ingerować w instalacje i dodatkowo wiercić otwory w karoserii by przymocować te rezystencje
W czym założyłeś te tylne ledy?
Piotriix,totalnie nie rozumiem Twojego pytania....
Witam, zakladajac te ledy trzeba cos lutowac i kombinować czy tylko wymiana żarówki?
odpinasz stary i wpinasz nowy...;)
- - - Updated - - -
a co do tych tylnych to na razie powróciłem do żarówek normalnych....nie chciałem zakładać tych rezystencji, kilka razy już kupiłem rozne żarówki na ali ale wszystkie dają błędy lub ogólnie nie działają.
a drażniło mnie to tik tik tik tik tik w szybkim tempie