Jeśli masz dokument potwierdzający wykonanie usługi, to jak najbardziej możesz dochodzić swoich praw. Ale bez sądu pewnie się nie obędzie.
Printable View
Otwórz tak, silnik poskładany, wszystko podpięte, próbowałem wczoraj odpalić ale niestety tylko kręcił. Papowalem kilka razy papka w zbiorniku. Bulkotwlo aż do momentu jak się napełnił filtr, podejrzewam że będę musiał jeszcze całą szynę wysokiego ciśnienia odpowietrzyc
- - - Updated - - -
Przez chwilę tylko tak jakby chciał załapać i później już nic, niestety było już wczoraj późno bo niestety dzisiaj rano trzeba było iść do pracy i sobie już dałem spokój, dzisiaj po południu druga próba
Witam, muszę się pochwalić że zabieg remontu silnika wykonany, i wszystko działa super. Robiłem to sam, kosz całkowity 1900 zł. Moim zdaniem nie opłaca się wymieniac silnika na inny używany skoro za mniejsze pieniądze można go wyremontować i przynajmniej wiadomo co w nim jest. Na zdjęciu korekty, co prawda silnik nie dokgrzany do końca , ale na zimno już jest super a na ciepłym jeszcze lepiej.
Komplet pierścieni, komplet panewek korbowodowych, nowe śruby głowicy, nowa uszczelka głowicy, planowanie głowicy oraz wymiana 4 zaworów bo były krzywe, do tego nowe uszczelniacze zaworowe oraz dotarcie gniazd zaworów. Nowe uszczelki pod kolektor ssący i wydechowy, uszczelka pod pokrywę głowicy, nowy pasek rozrządu , olej silnikowy i filtr. Podczas odpowietrzania wkładałem kluczyk i w z biorniku paliwa na kilka sekund włączała się papka paliwa.
POMPKA chłopie pompka - i pompowaleś bo kurka nie idzie się wyznać co ty piszesz. Sprawdzanie pisowni nie gryzie.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Pompka :)