Faktycznie, ale widzę, że zdania są podzielone - ostatni post. Niestety masz rację, nie mam szans udowodnić, że coś spieprzyli.. podjadę kiedyś do mechanika i pooglądamy wszystkie łączenia gumowo-metalowe..
Dzięki za info.
Printable View
Faktycznie, ale widzę, że zdania są podzielone - ostatni post. Niestety masz rację, nie mam szans udowodnić, że coś spieprzyli.. podjadę kiedyś do mechanika i pooglądamy wszystkie łączenia gumowo-metalowe..
Dzięki za info.
dzięki wiem juz wszystko pozdroksy:agree:
Witam! Odświeżę trochę temat:)
Mam zamiar wymienić górne wahacze. Ciągle skrzypi, piszczy i w ogóle w**urwia człowieka:mad: Czasami na chwile przestaje ale ogólnie więcej piszczy niż nie. Nie chce się bawić w dokupowanie tulei i wymiana tylko ich. Interesują mnie kompletne wahacze. I teraz moje pytanie. Czy duża jest różnica miedzy jakością TRW a VEMA czy tylko w cenie? Czy droższy jest zawsze lepszy?
Pzdr.
różne są opinie na temat vemy, jedni sobie chwalą inni (w tym znajomi mechanicy alf) że jakość mimo wszystko sporo gorsza od oryginałów/trw - jak kto woli. W każdym razie różnica cen w górnych wahaczach nie jest duża, więc warto dopłacić parę złotych, ja kupiłem górne, łączniki itp ricambi, jedynie przy dolnych zdecydowałem się na te 'podróby' :) bo tam różnica ceny jest już naprawdę spora...
Zawsze bede polecal TRW bo nie kosztuja az tyle wiecej - do obu alf takie "zamienniki" kupuje albo jesli jest okazaja to oryginalne. O Vemie niestety sa rozne opinie i szkoda mi zwykle pieniedzy by 2 razy robic to samo - 2 razy wydatek na czesci i 2 razy na mechanika - nie stac mnie ;)
jeski kupisz cos innego niz TRW to niestety dlugo nie pojezdzisz
Alfa 147- skrzypienie prawy przód.
auto było miesiatc wczesiniej w warsztacie (wymiana amortyzatorów przednich, lewego górnego wahacza oraz tulei).
prawa strona z przodu nadal skrzypi jak stary tapczan, wczoraj sciagnałem koło popryskalem wszystkie gumowe elementy do których miałem dostep olejem silikonowym w aerozoly ,niestety skrzypienie nie ustało, dzisiaj rano wstrzyknąłem olej silikonowy w gumowe elementy.
przy naciskaniu na błotnik (prawy przód ) nadal skrzypi.
czy moze mi któs podpowiedziec czego jeszcze nie zrobiłem oprócz wymiany zawieszenia ?
z Góry dziekuje
Jeżeli się nie mylę, to w dziale 'zrób to sam' (a na pewno gdzieś na forum) jest dokładny opis czym i jak spryskać zawieszenie, żeby nie skrzypiało.