Napisał
Piotriix
Cytuję za X autor Pan Diabeł
Z okazji wyboru kandydata obywatelskiego na Prezydenta RP składam motłochowi gorzkie życzenia: Obyście szybko poczuli konsekwencje swojej decyzji na własnej skórze, tumany.
Część z was poparła alfonsa, bo odzwierciedla wasze cechy: szowinizm, zaściankowość, zakłamanie, "lepkie rączki", cwaniactwo i lekceważenie prawa oraz przyzwoitości.
Niektórzy z was widzą w Nawrockim siebie czyli typa, który przy nadarzającej się okazji oszukałby i okradł emeryta, pobił geja opluł lesbijkę, zajebał komórkę słabszemu, zarabiał na prostytucji, bo "przecież jest popyt". Kłamiecie bez mrugnięcia okiem - żonie, dzieciom, księdzu na spowiedzi i lekarzowi. Kłamstwo stało się dla was nieszkodliwą "kolorowanką wizerunku", bo przecież wszyscy kłamią a politycy prawicy najbardziej.
Jest jednak druga grupa wyborców Nawrockiego, ci którzy zagłosowali "dla beki" jak Stanowski, głosowali żeby coś zaprotestować tylko za chuja nie mogą sobie przypomnieć co. W rezultacie pokazali jak gardzą Polską i demokracją. To głos z głupoty, bo Stanowski na tym zarobił a wy co z tego macie? Gówno!
To właśnie do was kieruję te słowa, a zwłaszcza do młodych.
Drodzy młodzi, myślicie, że głos na Nawrockiego to żart, sposób na "przewrócenie stolika", bo chłopak na hulajnodze tak powiedział. Nie okłamujcie się, Sławek żadnego stolika nie przewróci, postawi obok nowy stolik. Czy pokazanie "dziadersom" KO, że macie własne zdanie, to był cel? Wybory to nie kupno biletu do kina, latte w kawiarni czy kebaba. To decyzja, która zaważy na waszym życiu - i to w sposób nieodwracalny i bezlitosny, bo od zawsze wiemy, że Kaczyński to wielki przyjaciel młodychNie ma tu opcji "pomyliłem się proszę pani, czy mogę zmienić zamówienie". To nie gra komputerowa, w której macie kilku istnień. Wybierając Nawrockiego, wybraliście bezkarność Kaczyńskiego, Ziobry, Mateckiego i Macierewicza itd. Poparliście antydemokratyczny reżim, który zmierza do wyprowadzenia Polski z Unii Europejskiej i w konsekwencji, podporządkowania Polski interesom Rosji. I tak się stanie, zanim kadencja Nawrockiego dobiegnie końca.
Pożegnajcie się z Erasmusami, wymianami studenckimi, wycieczkami do Wiednia czy Barcelony. Zamiast wakacji na Costa Brava będziecie stać trzy dni w kolejce do ambasady Niemiec po dwutygodniową wizę turystyczną bez prawa do pracy. Na granicy niemiecki celnik przejrzy wasze walizki, a o wakacjach nad Balatonem możecie pomarzyć, bo was na to nie będzie stać.
Reżim, który wybraliście, nie znosi wolności. Internet zostanie ograniczony, X pewnie padnie bo Musk jedzie na oparach. Facebook będzie ocenzurowany, TikTok i Instagram zamknięte, a to co zostanie, będzie pod kontrolą.
Gospodarka po Polexicie się załamie. Sieci dystrybucji, powiązania gospodarcze, wszystko runie. Knajpy, puby i dyskoteki, w których teraz się bawicie, zamkną się na kłódki. Klienci zbiednieją, a wasze miejsca pracy znikną. Zapomnijcie o pracy za granicą, nikt was tam nie będzie chciał, bo będziecie uchodźcami.
Do młodych "patriotów", maszerujących z racami w kominiarkach i wykrzykujących hasła "Jebać Ukrainę, Niemców, Tusks i ruska". Czy myślicie, że wasza odrodzona, dumna, wolna od czarnych, ukrów, ciapatych i pedałów, niepodległa Polska będzie waszym rajem?
W dwa lata poza UE osiągniecie PKB na poziomie Korei Północnej. Nie nażrecie się patriotyzmem, a wasza "niepodległość" będzie zależała od kaprysu Putina i Trumpa. Odwagi starczy wam na te kibolskie okrzyki, i machanie piąstkami na stadionach, jak stare kur...y cyckami, ale czy starczy na sięgnięcie po broń, gdy Rosjanie sobie wjadą do Polski? Wątpię, wojna to nie ustawka, wy spierdalać będziecie pierwsi, już namawiacie do zdrady Ukrainy a wasi idole podpisują deklaracje, że nie zgodzą się na przystąpienie Ukrainy do NATO. To właśnie jest zdrada, głupcy.
Rolnicy, wy też chcieliście "wolności" od unijnych sprawozdań, papierologi, groźby Mercosuru choć 90% z was nie wie co to, "Zielonego ładu", którego i tak Tusk nie podpisze.
W porządku, niebawem dopniecie swego, nowa władza spełni wasze życzenia - wyjdą z UE. Skończą się dopłaty, dotacje na paliwo, tanie części do traktorów, pomoc unijnych pieniędzy przy klęskach żywiołowych, urodzaju, suszach czy powodziach. Będziecie harować na swoich polach, próbując sprzedać plony na kurczącym się rynku wewnętrznym.
Eksport? Zapomnijcie. Rosja weźmie wasze towary, ale nie zapłaci. A gdy wyjdziecie protestować, nowa władza nie zawaha się użyć policji i wojska, przecież tak już było.
I nikt was nie obroni, bo sami odcięliście się od UE.
Teraz do tych, którzy nie poszli na wybory, bo "Tusk nie rozliczył pisowskich złodziei". Ja też uważam to za największą porażkę i ogromny błąd. Czuje się zawiedziony, oszukany i zdradzony, rząd w kwestii rozliczeń złodziejstwa i innych przestępstw, miał działać sprawnie, stanowczo i sprawiedliwie, bez skrupułów i litości, obiecali nie dowieźli. Minister sprawiedliwości, prokurator generalny, szef służb specjalnych muszą być odważnymi ludźmi. Jestem wściekły i rozczarowany, ale... ja głosowałem.
Wy swoją absencją zamknęliście drogę do rozliczeń za które chcecie teraz, o ironio, rozliczać Tuska.
Nawrocki już szykuje ułaskawienia dla bandytów z pis. Chcieliście ukarać rząd "klapsem", no to złamaliście mu kark. Nie narzekajcie, już kurwa nie jęczcie, to wasza wina.
Konformiści, tchórze, bojący się opinii sąsiada czy proboszcza, was też mam już dość. Przegłosował was, przepraszam, przegłosował nas motłoch, oni wygrali, te tumany z wykształceniem podstawowym, ci krzykacze kolejkowi z Biedronki, bo za mało kas, a za długa kolejka. Ci co kąpią się tylko w sobotę, "bo się z gównem nie myli i wody szkoda", jeśli chodzi o mycie i zmianę skarpet to są zawsze eko. Oni wygrali, bo wy podobno naród waleczny i bohaterski, lea boicie się tego krzykacza z kolejki. Bo co ludzie powiedzą, gdy nie przyjmiecie księdza po kolędzie. Mam was wszystkich głęboko w dupie.
Ja sobie poradzę, mieszkam w kraju pełnym uśmiechniętych ludzi, zaradnych i pracowitycg uchodźców. Robię to co chcę, byłem tam gdzie chciałem, widziałem co chciałem. Nie dotyczy mnie ani strach przed LGBT, problem aborcji, ani związków partnerskich. Nowoczesny kraj ma te problemy za sobą. Widzę małżeństwa homoseksualne wychowujące dzieci i nikogo to nie dziwi, bo przevież nieważne czy rodzice są hetero czy homoseksualni, ważne jest czy są dobrymi rodzicami a dziecko jest szczęśliwe.
Edukację dawno zakończyłem, praca sprawia mi frajdę, starcza mi do pierwszego, mam kota, przyjaciół, super fajną córkę. Lubię kino, seriale i muzykę. Olewam polityków, bo nie ja jestem dla nich tylko oni są dla mnie. Tylko Polski mi żal.
Poznałem fantastycznych i zaangażowanych ludzi na X, nie ze wszystkim się zgadzamy ale przecież nie musimy. I nawet gdy nie przetrwa Twitter, to wiem, że te przyjaźnie przetrwają, bo wiele razem przez 10 lat przeżyliśmy, i to się liczy.
Znam języki obce, dam sobie radę w każdym wolnym kraju. A wy? Co wy mnie obchodzicie? Tylko Polski szkoda.
Więc nadal będę jebał pis, domagał się rozliczenia afer, kłamstw, złodziejstw i przestępstw 8 lat ich rządów. Wciąż będę wyśmiewał głupotę motłochu, obnażał ich falsz i cynizm.
Ja tu zostaje "Jebać pis", do końca ich albo mojego. Tylko Polski szkoda.
Cytat z X autor Pan Diabeł