Masz tam 105 KM , te 110 KM to jest tylko szarpniecie na odcięciu ale to i tak dobry pomiar.
Printable View
Masz tam 105 KM , te 110 KM to jest tylko szarpniecie na odcięciu ale to i tak dobry pomiar.
penny ten wykres jest niedokladny. nie ma mozliwosci aby normalnie silnik tuz przed odcieciem mial taki przyrost. a dowodem na to jest to ze ta moc jest u Ciebie przy ponad 7000rpn a tego zaden TS nie ma :)
Oj niech wywala ten katalizator, i dajcie już spokój :P
eee co drugi? mój nie mial, druga 155 tez nie miala, GTV papamka tez nie miala, 156 bianco tez nie miala, gtv freda zgadnij-tez nie miala :) 145 ta czerwona jak twoja tylko ze 1.6 tez nie miala na pierwszym, natomiast miala na drugim wykresie i slyszalem jak facet mowil ze tego z taką "szpicą" nie mozna brać pod uwage.
mimo wszystko 105KM to i tak wynik lepiej jak dobry.
ja też mam dziwny podzwięk wskazujący na zużycie katalizatora;). poczytalem troche w internecie na stronach o silnikach boksera i jest tam Wyraznie napisane że: "Duża średnica tłoka pozostawia sporo miejsca na zawory, a krótki skok daje mniejsze opory, sprawne wchodzenie na obroty i dobrą pracę w ich górnym zakresie, stąd moce rzadko spotykane w silnikach 8-zaworowych innych marek: 90 KM z pojemności 1351 cm sześc., 103 KM z 1490 cm i 107 KM z 1712 cm, a dawniej, przed wprowadzeniem katalizatorów, mocy było jeszcze więcej (patrz dane z różnych lat)"
informacje zaczerpnąłem z: http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/boxer/
z tego cytatu co wstawiłem jasno wynika ,że samochody bez katalizatorów miały o wiele lepsze osiągi:).