A dobry czujnik wymieniłeś? Jeden idzie na wskaźnik, drugi do komputera, a trzeci załącza wiatrak w chłodnicy.
Printable View
A dobry czujnik wymieniłeś? Jeden idzie na wskaźnik, drugi do komputera, a trzeci załącza wiatrak w chłodnicy.
Spróbuj podjechać do jakiegoś elektryka, niech ci sprawdzi wiązkę do komputera.
Ja teraz mialem taki motyw z 155, jak chodzila to chodzila , jak jej odbilo to ani zapalic ani jechać.
Przyczyna okazała się prosta ,zaśniedziała wtyczka do komputera.
---------- Post dodany o godzinie 12:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:02 ----------
chyba już wiem jeden jest między świecami i to ten chyba idzie na wskaźnik? bo miałem zwarkę na nim i mi wskaźnik szalał... ale to ten drugi wymieniłem co znajduje się po prawej stronie...
Czujnik ten co jest pod dekielkiem jest od wskaźnika. Ten do ECU jest wkręcony w obudowę termostatu po prawej stronie silnika ( nad sprzęgłem). To jest zwykły ( słynny niebieski) czujnik, tani i popularny. Tak na szybko z głowy to chyba powinien mieć 200-300 ohm na nagrzanym silniku na zimnym parę kohm. Jeśli ten czujnik nie będzie sprawny, wtyczka nie będzie łączyć albo co częste, pęknie przewód w wiązce od czujnika to ECU silnika widzi przerwę lub duży opór więc wzbogaca mieszankę. To może tłumaczyć problem z rozruchem , gaśnięcie i zapach nieprzepalonego paliwa. Najpewniej będzie jak zmierzysz rezystancje obwodu czujnika od strony wtyczki do ECU. Masz schemat więc nie powinno być większego problemu. Wystarczy w zupełności prosty miernik za 20 pln. Paradoksalnie w takim przypadku im zimniej tym łatwiej zapalić auto z taką awarią.
To nie wina czujnika... wymieniłem na nowy i sprawny... ale wraz to samo...
Sam pisałeś że test wykazał uszkodzenie czujnika temperatury. Czy pomierzyłeś czujnik w gnieździe ECU ? Te czujniki nie psują się często za to wiązki ( kabelki) pękają nagminnie w starych autach. Schemat dostałeś, najprostszy miernika jak nie masz kosztuje 20 pln. Odpinasz aku, wypinasz wtyczkę z ECU i możesz pomierzyć prawie wszystko prostym omomierzem a już na pewno sprawdzisz sobie czujnik temperatury.
wymieniłem regulator ciśnienia paliwa i jak ręką odiął:)