Mi tez sie ukrecily te cienkie NGK
a co mam do nich - osobiscie nic ale co raz wiecej z moich znajomych na nie nazeka ( np. w Renault ) i przechodzi na equiem lub champion
Printable View
Mi tez sie ukrecily te cienkie NGK
a co mam do nich - osobiscie nic ale co raz wiecej z moich znajomych na nie nazeka ( np. w Renault ) i przechodzi na equiem lub champion
A te NGK co się wam ukręcają to z allegro?Cytat:
Napisał koszak
nie
kupione w sklepie przy serwisie
nie
Moje byly z Inter Carsu
mam dziwne wrazenie ze jakos japonskich swiec NGK od ostatnich kilku lat drastycznie spada
Gdy kupowalem te swiece w 2000 roku ( do laguny ) kazdy sie nimi zachwycal teraz co raz czesciej nawet sprzedawcy je odradzaja
Świece się ukręcają jeśli podcięcia pod wybieg gwintu jest zrobione zbyt głęboko - ta głębokość jest ujęta w normie. Pawidłowo ustawiony automat tokarski robi prawidłowe podcięcia ale są też i braki które optycznie wyglądają o.k. ale nie mają tej wytrzymałości - często partia takich świec jest sprzedawana dużo taniej...
ale jak rozpoznać taką świeczkę?
zaproponowano mi świecę platynową za 50, 80, 90 zł, oczywiście w różnych miejscach.
pytanie też powstaje czy platynowe czy zwykłe, gdzie cena jest niższa o połowę i wg informacji sprzedającego jedyna różnica to czas eksploatacji. mówie oczywiście tylko o świecach NGK. w związku z zaistniałą sytuacją (sam. stoi, a jest potrzebny) myślę o zakupie NGK ale zwykłych i zobaczę jak się będą sprawowały. cena jest faktycznie o połowę niższa a jak nie daj boże pęknie jakaś to będzie mniejsza strata, (rozpatrzenie reklamacjii trwa długo)
martwi mnie tylko jedno
jak pękła świeca to czy nie wpadł do cylindra jakiś kawałek. wygląda, że jest cała, ale...
powiedzcie jak było u Was
ja jeździłem wcześniej passatem VR6 i jeszcze niedawno wymieniałem świece były NGK i założyłem NGK bo było wszystko ok
Kurcze chłopaki nie straszcie mnie :shock:
Ja własnie kupiłem świeczki NGK do mojej i mam zamiar je wymienić w najbliższych dniach...
Trzymajcie kciuki zeby wszystko dobrze poszło, będę cholernie deliktanie dokręcał te świeczki z modlitwą na ustach....
Ja za komplet świece + kable dałem 455 zł, świeczki 195 a kabelki 260 tez NGK...
Mam nadzieje ze nie zrobiłem błędu...
Alfamaniak156,
Gdzie ty kupowales swiece w tak niskiej cenie ?? Czy to aby na pewno platyny ??
W inter carsie sa BKR6EKPA po 80,36zl i PMR7A po 70,44 zl , cewki bosch po 117 zl , przewody 330 zl Ceny bez znizek
Co do wkrecania to te cienkie najpierw dokrecasz palcami do oporu a pozniej jeszcze o 1/2 do 2/3 obrotu kluczem
Taka instrukcja jst na pudelku
Nie to nie są platyny...Kumpel smiga na nich 145 i mówi ze chodzi jak zegreczek jego Niunia...więc spróbuję, pewnie nie wytrzymaja tyle co platyny ale chwilowo brak wiekszej gotówki na platynki, wydałem juz od kupna czyli od końca marca 5 tys:) na doprowadzenie mojej Alfy do idealnego stanu...jeszcze gumy stabilizatora i będzie na błysk wszystko...i tak sie boje w chacie powiedziec ze wydałem jeszcze 455 zł na nastepne części heheheh :mrgreen:Cytat:
Napisał Szef
To chyba takie swieczki:
http://www.allegro.pl/item351710269_...win_spark.html
Przewodów nie znalazłem ale NGK...
Zamontujemy i zobaczymy jak bedzie chodziła...