Hej!
Mam jeszcze jedno pytanie o te blokady rozrzadu. Ile sztuk tego potrzeboje, jedna czy dwie?
Printable View
Hej!
Mam jeszcze jedno pytanie o te blokady rozrzadu. Ile sztuk tego potrzeboje, jedna czy dwie?
Sprzedawane powinno być w komplecie - jedna na wałek ssący druga na wydechowy.
A jak sie blokuje dolne kolo - to od korbowodu? Tylko jakos zaznaczyc czy jest tez jakis system do zablokowania?
Jest znacznik na kole pasowym i na plastikowej obudowie rozrządu, musza sie ze sobą zgrać, możesz też użyć urządzenia do ustawiania GMP jak kolega napisał. Ja blokowałem wał zwykłym kluczem, zapierając o coś tam z zawieszenia :)
Halo!
No to sciagnolem miske. I teraz tak: jak rozpoznac czy panewki sa pierwsze czy juz drugie? Jest jakis znak na nich?
Najlepiej zmierz ten czop wału i porównaj z danymi technicznymi jest to pewniejsze sprawdzenie
ale jak? Bez szlifu ma 49.992 - 50.000mm i po szlifie 49.984 - 49.992mm. Jak to zmierzyc jak sufmiarka tylko jest do 0.1mm
Niema innej mozliwosci? Na panewkach jest jakis nummer - to cos da?
NA panewkach sa jakieś oznaczenia, tylko ja nie wiem, gdzie tam szukać który to szlif. Zamiast mierzyć czop, możesz zmierzyć grubość panewki. Suwmiarkę to odłóż na stół i weź do ręki jakiś mikrometr. Jak nie posiadasz to skocz gdzieś na jakiś warsztat, polibude oni tam mają i myślę, że sprawdzą ten wymiar bez problemów.
tak. jakies numerki i literki tam sa. Tez czytalem ze sa czerwone i niebieskie panewki (jakis kolor gdzies) ale tego nic nie widzialem :(