[QUOTE=Wodzu;505503]Dziwne pytanie, zwłaszcza patrząc na nicka:D
człowiek cale zycie sie uczy:)
powiem tak z angielskiego wiedzialem co to znaczy ale nie słyszałem nigdy o takim systemie w 159
[QUOTE=Wodzu;505503]Dziwne pytanie, zwłaszcza patrząc na nicka:D
człowiek cale zycie sie uczy:)
powiem tak z angielskiego wiedzialem co to znaczy ale nie słyszałem nigdy o takim systemie w 159
No właśnie przymierzam się do wymiany całej pompy, w Lublinie byłem w obu Fiatach i Panowie rozkładają ręce, więc zamawiam używkę z allegro wymienię i się okaże.
Pozdrawiam
Witam, odświeżam temat bo i mnie spotkał. Kolego cronosik, czy wymiana pompy pomogła?
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
- a jak u was wygląda ta lampka od HH.
- meczę się z ta lampka i 147 i nie za bardzo wiem, czy nawet to mam.
- coś program alfaOBD chyba przesadził z tą funkcją w 147, ale nawet FEs to ma.
--
http://img84.imageshack.us/img84/2938/94356628.th.jpg
--
Lampka od HH w 159 wygląda tak jak poniżej (coś a'la but na pedale), ale szczerze mówiąc nie spotkałem się nigdy z informacją o tym systemie w 147...
Załącznik 25226
EDIT: Przejrzałem instrukcje do 147 z lat 2005-2007 i nie ma ani słowa o HH... Więc to zdecydowanie "nadinterpretacja" softu;)
Witam, raz jeszcze UP. Błąd występuję przynajmniej raz dziennie. Po restarcie jednostki znika. FES wypluł C1131 - Czujnik ciśnienia. Czy ktoś już to zwalczył? Pozostaje wymiana pompy?
Początkowo myślałem, że to akumulator, ładowanie 13,9 przy włączonym.
- program AlfaOBD dośc dobrze testuje całe ABs, VDC, EBD, ASR, HH.
- jeden kłopot że trzeba mieć pełną wersję.
Witam, błąd od 2 dni nie występuje. Przeczyściłem i psiknąłem kontaktem w styki, błąd zniknął. Mam nadzieję, że na dobre.
Dawno tu nie zaglądałem :) A widzę że masz ten sam błąd co ja c1131, mi nie udało się tego jeszcze zwalczyć, bo nie chce mi się wymieniać pompy. U mnie błąd czasem znika na tydzień ale zawsze wraca ;)
Daj znać co u Ciebie i czy nadal spokój. Ciekawe jakby u Ciebie przeczyszczenie styków pomogło :) Powiedz co dokładnie przeczyściłeś.
Pozdrawiam