-
Cytat:
Napisał
h0se166
czy ktoś mi odpowie?
Szybciej spala paliwo :D A tak poważnie to chyba nic, przecież emisja szkodliwych substancji nie zależy nawet chyba od stylu jazdy. Inaczej powinni podawać te modne ostatnio wartości Co2 w zależności np od prędkości (jak spalanie paliwa). No chyba, że te wartości Co2, które podają są jakieś uśrednione. Tak tylko gdybam, nie znam się na tym zbytnio :)
-
według mnie to wielka wymyślona bzdura.
-
Nie wiem co STR ma do emisji spalin... ale ja osobiście się niuni boję jak załączę STR ;)
Robi się z niej straszna wariatka wtedy.
A poważnie mówiąc z wyłączonym jeżdżę cały czas, bo jest bardziej limuzynowato ;)
Statecznie i wogóle. Pewnie ma to też wpływ na przeciążenia zawieszenia ;)
Używając na codzień mam wyłączony. Raz na kilka tygodni jak mi poziom cukru spada ;) to go podnoszę zamiast marsem to STRem ;) i ścigam ścigacze :D
Kto nie posmakował tego trybu nie zazna esencji alfowej V6 :)
-
a w jakich wersjach silnikowych był montowany ten przycisk? ja u siebie mam, ale wiem że w 3.0 z automatem już nie ma.
-
W 3,0V6 manual (opcja) i 2,0V6 (standard). W automacie nie ma ani str ani tcs. To skrzynia i jej ecu odpowiada za stopień czułości potencjometru przepustnicy i realizowanie zadań kontroli trakcji. W zależności od wielu czynników komputer sam dopasowuje czułość pedału gazu.
-
-
Nie mam pewności ale chyba nie.
-
Cytat:
Napisał
marios89
A w 2.5 V6 też to jest ?
ja mam po liftową 2.5 i mam STR róznica jest lekko wyczuwalna i działa to też bez włączenia jak depniesz do dna
-
Po lifcie sytuacja mogła się zmienić. Wtedy nawet tempomat był w TS`ie czego przed liftem nie uświadczyłeś. Swoją drogą poliftowe 2,5 to rzadkość :)
-
JA mam 166 3.2 2006 rok i mam STR :) . Fajna sprawa :D