-
1. superowo, tylko klimacik psuje snieg na lekko odsuwanej przedniej szybie. jakby nie to, byloby dziewiczo :P
2. zimno, mrozno, malo zycia...ladne ale przeraza mnie
3. nie ma mowy :D choc spoko fotka
swoj glos marny oddaje na...jedyne sluszne tego miesiaca... 33 :D
-
jednak 2 ponieważ...
1) zdjęcie ciekawe, bo dobrze przedstawia warunki pogodowe i ich efekty, jednak wyglądałoby bardziej dynamicznie gdyby samochód był ustawiony agresywnie i byłaby inna perspektywa, np. żabia, gdzie samochód wydawałby się większy i bardziej wyeksponowany, atutem miejsca jest otaczająca pustka dlatego myślę, że z tej perspektywy byłby bardziej odczuwalna, robiłaby większe wrażenie;
2) wydaje się nafaszerowane photoshopem, ale jest plastyczne i bardzo medialne, samo ustawienie samochodu jest agresywne, gotowe do jazdy, powoduje, że patrząc na niego czuję się, że chce się go mieć, wsiąść i pojechać, a sama okolica wprowadza klimat industrialny, w takich tajemniczych barwach, innego świata, groźnego, tajemniczego, takiego jaka jest alfa... świetnie, że widać bieżnik i powybijane szyby bo przez to zdjęcie jest ciekawe, ze względu na dużą ilość i różnorodność faktur i wzorów; poza tym samochód jest w mocnym punkcie, ekspozycja na wysokości samochodu powoduje, że patrząc na zdjęcie od razu rzuca się w oczy samochód a dopiero później jego otoczenie, szarości dobrze pasują do chłodnego klimatu zimy, świetna kolorystyka;
3) ogólnie fajne miejsce i kolorystyka, ale myślę, że zdjęcie ma kilka błędów technicznych i kompozycyjnych, które zakłócają swobodny odbiór zdjęcia - najbardziej rzuca się w oczy krzywy horyzont, brakuje trochę poziomu i wydaje się jakby budynek miał się zaraz zawalić a alfa stoczyć; szkoda, że budynek obcięty, u dołu jest dużo miejsca, można było je zamienić na więcej przestrzeni u góry przez co samochód znalazłby się w mocnym punkcie i też silnie przyciągałby uwagę; mimo to bardzo fajne miejsce i też dobra kolorystyka - kibicuję! :)
to tak moim zdaniem nikogo nie urażając, wszystkie prace podobają mi się a każdy z autorów zasługuje na ogromne brawa za swoje prace i fajne pomysły :) powodzenia!
-
zdjęcie nr 2, jak to już zostało powiedziane, ma za dużo obróbki ps'em. Zdjęcie 3 nie do końca zimowe, biorąc pod uwagę warunki panujące za oknem :D dlatego głos na 1 ;)
-
Zdecydowanie 1.
Nie będę się rozpisywał dlaczego, bo wszyscy poprzednicy/poprzedniczki głosujący na 33 już wyrazili moje zdanie :)
Pozdrawiam
-
Dla mnie wygrywa jedynka. Bo 33, bo "naturalne", bo mimo, że pustka to ciekawie wygląda. Dodatkowo czerwień auta dobrze kontrastuje z "wszechobecną" bielą.
2 i 3 odpadają w przedbiegach za syf w tle czego nie znoszę i uważam, że taka sceneria zwłaszcza do Alf nie pasuje. Choć przyznaję, że 2 jest świetnie wykadrowana i z innym tłem było by bardzo dobrze.
-
-
głos na 1 ponieważ takich zdjęć oczekuje i na takie dalej czekam. Jest zwyczajne w swojej prostocie oryginalne i 100% zimowe, 2 za bardzo przekombinowana programem graficznym, i nie za bardzo wiem czy auto jest uwalone błotem czy śniegiem. Skoro ma to być kalendarz naszego autorstwa to wklejajmy tam zdjęcia jak najbardziej oryginalne . 3 bedzie dobra na jesień.
-
Moim zdaniem 2 jest bezkonkurencyjna, za "bad look" Belli bez żadnego tuningu optycznego :) Fakt, że może to wszystko nie pasować do charakteru Belli (lepiej mogłoby tu pasować autko bardziej industrialne np. Audi A5), ale srebrna Bella z tym błotem fajnie się wpasowuje (bo na ogół moim zdaniem samochody srebrne=nuda, ze względu, że często jestem we Włoszech, a tam to minimum 30% wszystkiego co jeździ)
-
Ciężki wybór ale dwójkę wybrałem
-
a pod koniec z wszystkich zdjęć wydamy kalendarz Alfoholików:) sprzedamy na allegro:) i będziemy ucztować całą noc hehe pozdrawiam