Problem z pilotem w kluczyku Alfa 156
Witam podepne sie pod tem a mianowicie potrzebuje pomocy niedawno zakupiłem Alfa Romeo 156 Sportwagon (kombi) 1.9 JTD R4 8v 1910cm3 85kW (115 KM) z konca roku 2002 i problem polega na niedzialajacym pilocie do zamka centralnego w pilocie byl urwany przycisk od otwierania drzwi ale od bagaznika raz dzialal a raz nie i puzniej wogule przestal dzialac wiec zanioslem go do punktu dorabiania kluczy i tam dolutowli mi przycisk i wymienili baterie ale nic nie dzialal podali mi tam namiar na elektronika ktory zajmoje sie tylko kodowaniem dorabianiem kluczy i pilotow samochodowych tam okazalo sie ze ze pilot nie wysyla sygnalu bo brakuje jakiegos elementu ale dopasowal ten element i przylutowal ale pilot dalej nie dzialal posprawdzal podpiol centralke do samochodu okazalo sie ze sterownik od pilota nie pokazuje bledu wiec powinien byc sprawny a pilot wysyla sygnal wiec powinien tez byc sprawny byly czyszczone wszystkie styki w pilocie i zmieniana bateria a tu dalej nic moze ktos z was mial podobny problem szukam na ruznych forum i nie moge znalesc rozwiazania a moze ktos zajmuje sie tylko alfami i bedzie ogarnial temat dodam ze kluczyk jest czarny scyzoryk z dwoma guzikami bardzo prosze o jaka kolwiek pomoc moze to jakas drobnostka pozdrawiam