-
Czytam temat i jakoś nie umię znaleźć żadnej róznicy w Twojej sytuacji w porówaniu z moją z lipca 09...
W silniku pewnie masz sałatkę tłokowo-korowodowo-wałową i nic z tego nie wywróżysz... A koszta nowego silnika z allegro.pl to nie jest 3000zł nawet... Bo ok, kupisz 1.6 TS'a za 2000zł (z gwarancją na rozruch u Twojego mechanika!), do tego rozrząd i wariat to kolejne 700zł, coś na pewno jeszcze do tego dojdzie jak paski, oleje, płyny, uszczelki pod głowicę/pokrywę, i sama przekładka, która może wynieść koło 1000zł (u mnie tak było) i całość u mnie zamknęła się na 4350zł, bez nowego sprzęgła, choć ja miałem jeszcze pasek balansu i napinacz od niego, w 1.6 tego nie ma..
U mnie też silnik zgasł, ale nie dało się kręcić bo zablokował się na amen.. jak go rozebrałem w wolnej chwili już po wymianie na nowy to aż mnie zszokowało, co może się stać z tłokiem i korbowodem, o wale nie wspomnę... Tu masz link do zdjęć: click!
Niestety przyjacielu, AR nie jeździ się na 'palącej się czasem' kontrolce oleju... I mnie się nigdy nie zapaliła a efekty był taki jak u Ciebie, a Ty jeździłeś dalej jak ona 'przygasała' i nie długo czekałeś na efekt... Ogólnie życzę powodzenia w reanimacji, moja trwała od 15.07 do 15.09 czyli równe dwa miesiące, ale to przez problemy z częściami...
-
No to Ojciec wskoczy na koszta, współczuję