-
Heh:) No to ja taką ekstremalną jazdę odbyłem w towarzystwie dźwięków ocierania opon o nadkola:/ Zgodnie z instrukcją obsługi GT dla 1,9 max to 17 cali 215/45 lub 18 cali 224/40. Dla 3,2 natomiast 17 cali 225/45 i 18 cali 225/40. Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę. Kurcze, czemu GT ma tak małe nadkola?! Przecież przy zamontowanych 17 cali 215/45 wygląda jakby jechało na pożyczonych:)
-
Bądź twardy, 18" wyglądają super :) Na początku też miałem troszkę stracha, ale jest ok.
http://img402.imageshack.us/img402/4...tkapcie.th.jpg
-
kurcze, miażdży cyce na tych 18stkach... ale budowa domu i ślubu uniemożliwia mi zakup 18stek :(
-
mnie wyszło w sumie taniej z włoskiego eBaya (+240E za przesyłkę) niż gdziekolwiek w Polsce znalazłem komplet z Pirelli Rosso.
Ogólnie polecam, efekt jest naprawdę boski, a uważać i tak trzeba tak jak na 17"
-
Dokładnie tak. Przecież w przypadku 17-stek zakładamy opony o profilu 45. Nie sądzę by pół centymetra opony, które trzeba poświęcić dla 18-stek robiło aż tak kolosalną różnicę. I tak trzeba uważać i tak. A wygląd przy 18-stkach jest o wiele lepszy.
-
to chyba nie jest dokładnie 5mm, 40 lub 45 to % szerokości gumy a nie wysokość podana wprost :)
-
Aha:) Człowiek uczy się całe życie:D Ale mam kolegę z oponami 45 i moim zdaniem różnica nie jest zbyt wielka. A już na pewno taka, że oboje musimy uważać na 90% dziur:)
-
To fakt, mam na zimę 17" i na lato 18" i jakoś nie zauważyłem żebym mógł mniej uważać zimą.
-
ayem - a ty teraz masz 17" czy 18" ?
ja na 17" już jeżdżę jak Kubica (ah ta zbieżność nazwisk ;) w F1 na okrążeniu rozgrzewkowym/formującym po ulicach żeby dziury omijać
-
jeszcze zimowe 17", od jutra letnie 18"