-
9 litrów po Krakowie to, według mnie, b.dobry wynik - dla mnie nie do uzyskania :-). Sam. regularnie serwisowany, wszystko wymieniane na czas (albo i przed - dokładny przegląd co 8-10 tys. km, a "mniejsze" co pół roku), jedynie świece maja trochę lat, ale sam. ma dopiero 53 tys. km i mój mechanik (z ASO!) twierdzi że nie ma po co wymieniać.
-
Witam PitrrR jeżeli chodzi o moje odczyty wygląda to następująco,często jeżdze trasa Bełchatów Łódż zima oryginalne felgi 185/65 R15 i zimowe opony :miasto 9,5 - 10l,trasa 6 -7l :lato te same felgi letnie opony miasto:8-9l bez ściemy taką średnią miałem w 2008r przy przebiegu 150tyś ,trasa 6 i teraz od wiosny 2009 zmieniłem letnie ciapetki na 205/50 R16 średnia się zwiększyła o 1 l na setkę chociaż na trasie pali mi 6-7l. Podaje tutaj średnią odczytaną na komp. l/100km.Staram się jeżdzić normalnie bo spalanie przy 100km/h nie różni się jazdą przy 120km/h nie będę poodawał co się dzieje jak wskazówka na zegarze idzie w górę hahah w końcu użytkownicy Alfy 147 120 wiedzą najlepiej pozdrawiam
-
co do spalania na trasie to się zgodzę, przy spokojnej jeździe taki wynik jak najbardziej możliwy ;) ale co do miasta to podziwiam, 8l dla mnie nie osiągalne mimo wszystko, 9l już bardziej, ale to też trzeba się starać ;)
-
U mnie przy kapciach 205/55/16 także miasto 8-9.5l (przy dość zrywnym ruszaniu) a poza miastem zanotowałem około 7l.
-
przy mojej spokojnej jeździe, gdzie 80% tras pokonuje w mieście, średnie spalanie na poziomie 9.0 - 9.2 L.
Dodam jeszcze, że opony 225/45/17.
-
W trasie można i zejść do 7 litrów. 7,5 jest spokojnie do osiągnięcia. W mieście niestety 10 -11 trzeba liczyć.