-
i wszystko bez komputera ani zadnej funkcji nie trzeba wlaczac? Po prostu taka procedura jakby nigdy nic? Ten obrot jeden a nie do oporu?
Bede musial to wyprobowac, ale o wynikach nie poinformuje bo rzadko mi ten blad wyskakuje (no chyba ze wyskoczy to napisze)
A w FESie tez chyba mozna kalibrowac czujniki, nie? Przynajmniej w Pandzie jak sie laczylem ze wspomaganiem to szlo kalibrowac czujniki skretu, w Alfie nie pamietam czy jest to mozliwe:)
-
U mnie również wyskakiwał ten błąd, po wyminie akumulatora nie pojawił się ani razu
-
~DieselJTD, u mnie akurat robilem kalibracje po wykasowaniu bledu na kompie, poniewaz nic to nie dalo zaczalem szukac i dopiero wtedy otrzymalem te porade. Nie zaszkodzi wyprobowac tego przed wykasowaniem bledu, a jak nie pomoze to sprobowac jeszcze raz po.
Jesli chodzi o obroty kierownica to max w lewo i max w prawo.
-
U mnie też AKU na wykończeniu i czasami zapala mi się ten komunikat po zatrzymaniu i ponownym odpaleniu wszystko jest Ok jutro komputer zobaczymy co pokaże Pozdrawiam
-
Ja mam to samo. Kontrolka VDC i ASR zapalają się jednocześnie. Zawsze jest to pierwsze uruchomienie auta w ciągu dnia. Przeważnie rano. Po ponownym uruchomieniu auta nawet po chwili problem się nie pojawia. Ja też obwiniam akumulator. Jest na wykończeniu. Błąd na kompie to c1505. Akumulator właśnie się ładuje więc zobaczymy czy pomoże:)
Co do Jednoczesnego zapalania kontrolki ABS, VDC i ASR (u mnie jeszcze świecił ręczny) zacząć od bezpieczników, u mnie jeden pod maską wyskoczył i czasem nie stykał. Problem zniknął po ponownym jego włożeniu.
-
Po naładowaniu akumulatora od tygodnia mam spokoj z kontrolka VDC i ASR. Oby tak dalej... odpukać!
-
Witam,
Podłącze się pod temat, dziś po przeskanowaniu samochodu pod kątem błędów wyskoczył mi przy sprawdzaniu ABS'u błąd C1522 - ABS to instrument panel data line - błędu nie mogę wykasować ( dodam, że pod czas podpina się pod ECU Bosch ABS 5.7 ASR/TC od razu wywala mi ABS/ASR system failure i palą się oby 2 kontrolki abs/asr ). Ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć ? Oprócz przeczyszczenia styków z kontrolki ABSu jak to ktoś pisze na innym forum "Try unplug the ABS connector and a contact spray to clean, go back, undo mistakes, and probably everything will be fine". Z góry dzięki za zainteresowanie
Pzdr!
-
U mnie jak się podpinam komputerem i łączę z ABSem tez wywala kontrolki ABS/ARS i ręcznego? I tak samo było innej alfie 147 u znajomej. Uznałem że to normalne...? Pewny nie jestem. U mnie nie ma żadnego błędu... a ABS działa prawidłowo. U Ciebie ABS działą? Podczas jazdy pali się jakaś kontrolka?
-
Podczas jazdy na desce jest spokojnie kontrolka ABS się nie świeci, sam system działa raczej dobrzę choć mam wrażenie, że czasami za szybko się włącza.
-
Witam
Pozwole sobie ożywić temat. Mam problem z moją 156 JTD 2002r. Od jakiegoś czasu, po gwałtowniejszym hamowaniu wyświetla się:
ABS Failure oraz EBD Failure na przemian z VDC Failure i dodatkowo zapalną kontrolką od ręcznego. Po przejechaniu spokojnie jakiegoś odcinka wszystko wraca do normy. Akumulator mam od pół roku, Centra Futura 72Ah, tak więc myślę, że to nie przez niego. Examiner zgłasza kod błędu C1266 (ABS Power Relay Valve Circuit Failure), na pompie ABS. Zrobiliśmy test pompy i wszystko działało OK. Parę razy rozwarłem i zwarłem złącze abs po czym problem ustąpił na kilka tygodniu. Od niedawna znowu się zaczęło, a "przeruszanie" złącza ABS nie pomaga. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?