najgłośniej wyło na wolnych obrotach im większe obroty to hałas malał
Printable View
najgłośniej wyło na wolnych obrotach im większe obroty to hałas malał
U mnie wyje dokładnie tak jak obroty silnika ale wydaje mi się to prawidłowe nawet dla rolki od paska i dzięki Twojemu postowi zacząłem podejrzewać którąś z nich. Do prawdy nie możliwe, że mam pompe przytartą na panewkach i od pół roku ciągłej jazdy wyje cały czas tak samo i wspomaganie cały czas działa bez zarzutu.
Tak czy inaczej, chyba pozostaje mi czekać aż coś się całkiem rozsypie, to będę miał sprawę jasną, tylko to trochę wkurzające.
Witam!!! A ja mam takie pytanie bo nie znalazłem nigdzie.Mam taki problem ze wspomaganiem i nie wiem czy powinienem się tym martwić,zaraz po odpaleniu silnika nie działa mi wspomaganie dopiero jak przygazuje to zaczyna działać i pózniej już jest ok.
zacząłbym od sprawdzenia płynu wspomagania
możliwe że pompa "podupada"
Ja tez nie dawno przerabialem sprawe z pompa wsp.Skonczylo sie na zakupie uzywanej bo gosc ktory mi regenerowal spapral sprawe z simmeringiem.Z braku juz czasu na reklamacje i czekanie musialem kupic w koncu uzywana.Przed awaria tez byly dzwieki takie jak opisuje wiekszosc z was,nawet wymienilem pasek micro i rolki ale nic z tego.No i przyszedl dzien ze zona wrocila z pracy bez wspomagania.Plyn wylecial przez simmering...Dodam ze kolor plynu byl juz gnojowaty,po wymianie plukaniu calego ukladu elegancko czerwony ale...uzywana pompa i dzwiek lekko swiszczacy choc inny to jednak pozostal.Te poprzednia pompe zostawie sobie na ewentualna podmiane w razie w.......
Stan płynu w zbiorniczku jest dobry,tylko ten płyn ma jakiś dziwny kolor nie jest czerwony ani zielony.Jeśli konieczna byłaby wymiana płynu to jaki musiałbym kupić i ile i jak się do tego zabrać żeby go wymienić...Czy mógł by mi ktoś pomóc z tym problemem z góry dziękuje!!!!!
Ja tez mialem kolor juz brunatny,probowalem strzykawka wyssac jak najwiecej starego i wlac nowy ale za wiele to nie dalo.Jak zmienialem pompe to od razu wyplukalem nowym plynem maglownice i teraz juz kolorek czerwony.Plyn kup ATF D II jakiejs marki.Gdzies na forum jest temat z wspomaganiem na prawde dobrze opisany,sam korzystalem z informacji przy robocie jak odpowietrzyc itp