Do 145 H4 :?:Cytat:
Moja rada jest taka ze jesli chcesz miec dobrze swiecace swiatla w swojej alfie to zakladaj jakies porzadne zarowki h4
Następny specjalista...
Printable View
Do 145 H4 :?:Cytat:
Moja rada jest taka ze jesli chcesz miec dobrze swiecace swiatla w swojej alfie to zakladaj jakies porzadne zarowki h4
Następny specjalista...
Hehehe to dobre. Noktowizja górą. Gorzej jak ci ktoś długimi poświeci :mrgreen:
:DDDCytat:
Napisał marcins737
ByMyWy wypuszcza cos takiego jak night-vision (mercedes - Night View Assist) .. ogladalem w tv program gdzie to testowali i nie wypadlo znakomicie .. raczej - tandeta rozpraszajaca kierowce.
Jak sie nie mylę to te systemy oparte są na podczerwieni
dokladnie ;)Cytat:
Napisał wisiol
takie cos mozna sobie samemu zrobic :D .. bierzesz zwykla kamere, ustawiasz ja na tryb nocny (zeby wiecej swiatla wpadalo w obiektyw) i w nocy (kiedy nic nie widac) "swiecisz" przed siebie np. pilotem od telewizora ;) .. w kamerze widac pole oswietlone dioda podczerwieni :)
dziala nawet na zwyklej komorce (tylko efekt marny i najlepiej swiecic w obiektyw) - widac jak z pilota wychodzi białe swiateko :)
Ja nie widzę niczego złego w montowaniu ksenonów do lamp H1 - choć jest to oczywiście nielegal. O ile lampy są w miarę ustawione nie powinno być kłopotów z oślepianiem, do czegoś służy też regulacja wysokości lamp. Widuję sporo samochodów z nielegalnymi ksenonami i w 90% wygląda to dobrze, lepiej oświetla drogę niż halogenowe żarówki.
Kiepawo wyglądają ksenony w lampach H4, ale to już inna sprawa.
nie widzisz nic zlego :?: regulacje wysokosci nazywasz poziomowaniem :?: brak slow na takich co maja w dupie bezpieczenstwo innych :evil: byle mu swiatla niebiesko swiecily :evil: bedzie pierwszy we wsi z takim spasem :DDD :DDD :DDDCytat:
Napisał bart
Poziomowanie w ksenonach służy do tego samego co elektryczna regulacja, ale ze względu bezpieczeństwa odbywa się automatycznie.
btw. gdybym miał zakładać xenon-kit to taki o barwie 6k, czyli raczej świecący na intensywny biały a nie niebieski :P
Miejmy nadzieję, że nie będziesz miał okazji... :-)Cytat:
Napisał bart
Bo z takim poziomem wiedzy to.... ech szkoda nawet pisać i się denerwować...Cytat:
Napisał bart
Powiem tak... na zakończenie tematu... Szkoda, że coraz częściej Alfa trafia w ręce nieodpowiedzialnych właścicieli... Szkoda, że nie poprzestają na BMW E30, Golfach i Calibrach... i zaczynają pchać łapy do naprawdę fajnych samochodów.
Ciekawe co będzie się działo na tym forum dalej... czy pojawią się pytania w stylu "czy deska do prasowania mojej mamy będzie fajnie wyglądała na klapie mojej Alfy"... Straszne... Prawda!!??!!
Pozdrawiam... i życzę miłych snów...