Bardzo mnie to cieszy. Daj znać jak to się skończy a firmę chyba warto wkleić do jakiegoś przyklejonego wątku ;)
Printable View
kolego poszukaj w moich postach.....ja przerabiałem temat z immo....dużo rzeczy próbowałem łącznie z wymianą antenki i jakimiś cyrkami....ostatecznie skończyło sie na usunięciu immo...
Cytat:
Napisał frynas
Wiemy, że przerabiałeś i w tym wątku nie dzieje się nic innego. Fajnie, że sobie poradziłeś ;)
A ja już wiem co było powodem "zawieszania" się immo :D drugi kluczyk od innej alfy a konkretnie zamka bagażnika bo wymieniałem wkładkę. Taka mała pierdoła a potrafi uprzykrzyć życie
Auto jeździ!!!!!!!!!!!!
Firma KO-CAR stwierdziła że immo jest sprawny i przyczyną może być sam komputer lub instalacja elektryczna. Wyciągnęli z immo KOD który mi podali dodam że był to CODE I i zapłaciłem tylko 100zł.
Po otrzymaniu z powrotem kompa, immo i reszty zabrałem się do ponownej instalacji biorąc pod lupę każdą kostkę i styk. Wszystko poczyściłem włącznie z przekaźnikami pod maską.
Przekręcam kluczyk i odpaliła za pierwszym razem :)
Mój osobisty wniosek jest taki że były zaśniedziałe wtyki w kostce przyłączanej do kompa.
Ogromnie nas to cieszy. A przy okazji przetestowaliśmy firmę KO-CAR, która stanęła na wysokości zadania i sprawiła się profesjonalnie. Dobrze wiedzieć, że można na nich polegać. Odczytany kod to kod mechaniczny do uruchomienia awaryjnego taki sam jak na karcie kodowej ? :)
Jeszcze raz gratuluję uruchomienia samochodu :)
Tak, chodzi dokładnie o ten kod
Witam.
Mnie tez ostatnio zaswiecila sie kontrolka code i auto kreci ale nie odpala.. Dzwonilem nawet do ko-car, myslalem ze to awaria immo i chcialem go po prostu usunac, ale okazalo sie ze wowczas powinna swiecic sie takze marchewa. U mnie sie nie swieci, wiec problem lezy gdzie indziej w aucie, moze jakies przebicie.. Czy ktos ma jakies pomysly co powinienem sprawdzic? Nie usmiecha mi sie wzywanie lawety i holowanie do elektryka, choc pewnie bez tego sie nie obedzie..
Z gory dzieki
Antenka od immobilizera przy stacyjce - temat tak stary, jak samo CODE I. Wyjąć, wyczyścić łącznie ze stykami w kostce połączeniowej do puszki immo - powinno pomóc. Jak nie pomoże wymienić antenkę na nową - koszt niewielki - około 150 zł i problem przestanie istnieć na długi czas. Twoje objawy wskazują, że immibilizer nie odczytuje zawartości transpondera w kluczy co wskazuje na uszkodzoną antenę immo. Temat wiele razy wałkowany na forum.
Znalazłem przyczynę świecenia code, m.in. dzięki przestudiowaniu innych postów na ten temat. Okazało się, że duży zielony bezpiecznik 30A pod maską jest przepalony.. Odkręciłem maskownicę i okazało się, że przewód do świec jest cały oklejony taśmą izolacyjną, ktoś już przede mną coś tam kombinował.. Nie widać było jednak żadnych oznak przebicia, trochę go jeszcze dokleiłem taśmą izolacyjną, wymieniłem bezpiecznik i alfa ożyła.. na 30 sekund. Potem zgasła bo bezpiecznik zowu się przepalił.. Jest coś jeszcze co powinienem sprawdzić za co odpowiedzialny jest ten bezpiecznik?