-
Przerabiałem to parę tyg.temu u mnie były trzy śrubki nie powiem bo gimnastyka niezła, ale teraz zrobił bym to w max 10 minut, podstawa to jak najdalej głowę pod schowek wcisnąć żeby wygodnie w miarę było, bo o wygodzie nie ma mowy leżąc na plecach na progu a głowę mieć pod schowkiem, chyba że ktoś wymieniał w innej pozycji.
-
tak, jednak 3 śrubki tylko są, - jedną "extra" wykręciłam z innego elementu:)
-
hej
pierwszy raz mam okazję 'kręcić' coś w alfie - koleżanka poprosiła o wymianę tego filtra - Alfa 147 1.6 benzyna 2001r.
dość łatwo zdemontowałem filtr - był jeden(może poprzedni właściciel tak zrobił?) i włożyłem też jeden.
a w pudełku (kupiłem Purflux) były właśnie dwa.
czyli jak rozumiem - rozkręcić to ponownie i wcisnąć dwa - jeden za drugim?
pozdrawiam
-
-
ok - teraz jasno wygląda.. no nic, jutro poprawię.
przy okazji - tego filtra nikt jej nie wymieniał od lat, stary wyglądał jak skamielina , w aucie teraz huragan, wcześniej nawiew na max i prawie nic..
no i nie wiem czy przez to, ale dmuchawa 'pierdzi' - możliwe, że przez takie obciążenie dmuchawa się zaczęła rozlatywać?
-
Witam
Po wykręceniu śrób blacha w kształcie litery L siedzi jak przyspawana, w którą stronę szarpnąć by zatrzaski puściły? Z góry dzięki
-
Po odkręceniu tych 3 śrub powinna bez problemu zejść. Może jakiejś nie odkręciłeś jeszcze. Jedna jest ukryta bardzo, po jakimś czasie ją dopiero zlokalizowałem
-
Problem rozwiązany, u mnie były 4 śruby, środkowa śruba miała odbicie lustrzane:)
-
Koledzy, mam inny problem ;/ mianowicie po odkreceniu srubek i zdemontowaniu tej zaślepki "L" zauważyłem że mam ułamany ten zatrzask i jak założyłem to nie dociska do uszczelki i słychac w aucie świst powietrza ulatującego szczelinami ;/ Ma ktoś może numer części bo chciałbym zamówi nową :)
-
uuu nie mam pojęcia, zapytaj na allegro handlarzy co gonią alfy na części, może będą mieli mimo że nie wystawiają tego na aukcji