nie no ładnie to i może wyglada ale praktyczne nie jest wcale
Printable View
nie no ładnie to i może wyglada ale praktyczne nie jest wcale
wiesz, można mieć ładną babę ale mądra nie musi być wcale...;]
a lepiej zeby było jedno i drugie:)
Piszesz że nie praktyczne, ja też zakupiłem ZENDER SIENA 18" i po założeniu na nie opony 225/40/18 stwierdzam że nie ma różnicy między 18 a 17, oczywiście pytanie podstawowe kto ma jakie i w jakim stanie zawieszenie. Ja u siebie mam BILSTEIN B6 sprężyny seria lekko utwardzone bez obniżenia praktycznie nowe zawieszenie no i powiem że rewelka! a stan naszych dróg jaki jest każdy wie i felgę 13" można uszkodzić kwestia stylu jazdy;)
jak oddawalem felgi do prostowania do Pan ktory je prostowal powiedzial ze sa zrobione z miekkiego materialu i beda sie krzywic
A jaki masz profil opony? Jeżeli chodzi o materiał to raczej większość felg jest to odlew z formy z połączenia kilku stopów i oszlifowania mamy finalny produkt dostępny w sklepach i raczej większość odpowiada tym samym normom przez co ich twardośc, wytrzymałośc jest bardzo zbliżona. Co innego felgi kute ale to już inna bajka no i ceny nie mówiąc już o magnezowych.:D
oponki 225/40/18
To tak jak u mnie, może coś z felgami jest nie tak lub masz za małe ciśnienie w kołach? Oryginalne felgi dla Alfa Romeo robi SPEEDLINE a my mamy ZENDER więc nie sądzę że są gorszej jakości jak fabrycznie montowane, a może człowiek który Tobie prostuje te felgi wyczuł dobry interes...;)
czemu wybraliscie 225/40 zamiast 235/40 byla by ciut wyzsza opona...