no to zajefajnie. dodam ze zakup kosztowal mnei 1136 zl ;/4 achacze i 2 laczniki
czyli rownie dobrze moglem kupic qap, fast za polowe ceny??
Printable View
no to zajefajnie. dodam ze zakup kosztowal mnei 1136 zl ;/4 achacze i 2 laczniki
czyli rownie dobrze moglem kupic qap, fast za polowe ceny??
na pewno bede zdawal relacje. nie jezdze moze duzo okolo 8-10 tys rocznie ale 85% tras to dziurawe miasto. naturalny off road ;/
w przyszlym tyg bedzie wymiana i wtedy sie zacznie :P
przyjzalem sie i znalazlem taka sygnature na gumie od sworznia (wachacz dolny) natomiast na tulejach nie ma nic wybitego(sa jakies napisy czy cyferki ale musialbym z lupa zeby je odszyfrowac). na gornych natomiast na oslonie sworzni jest napisaen trw a na gumach od tuleji BOGE. czyli co ja w koncu kupilem.? moge dac foto jesli ktos chce.
jesli masz na górnych wahaczach na sworzniu napis TRW a na gumach tuleji o nazwie BOGE to powinno być jak najbardziej OK , Ja kupiłem te:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=969622001
bez żadnych oznaczeń na tulejach i gumie sworznia ,padł po niecałych 12 tyś,więc lepiej brać z pewnego źródła...
od siebie dodam, że mam najechane 136tkm i wszystkie wachacze oryginalne z przodu i nic nie piszczy, ani stuka, tylko musze wymienic prawy dolny wachacz, bo przy demontażu pękła mi na nim guma na sworzniu, tak żadnych luzów, poprostu poprzedni własciciel jezdził nią po trasach, miałem pełno naklejek na szybie (winety chyba) z austri, niemiec, włoch, czech i cos tam jeszxcze ale je pozrywałem i pewnie nic w nim nie wymianiał z zawieszenia. Zresztą mało rzeczy zostało w tym aucie wymienione - wszystko orginalne:) jednynie oleje i fitry wymieniał - dobrze, że to chociaż:), ale jak nie było potrzeby to sie tylko cieszyc.
wiec jesli wszystko jest ok to moge polecic jakby ktos chcial sprzedawce na allegro, ktory mi wyslal za 1136 zl r wachacze i 2 laczniki z darmowa przesylka. aukcja odbyla sie poza allegro. telefonicznie sie ugadalem z gosciem. przesylka byla za pobraniem. czas oczekiwania: 2-3 dni od wysylki.
pozdrawiam
ja wlasnie kupilem od tego sprzedawcy i mam napisane BOGE i TRW :)
aby nie byc goloslownym zalczam foto.
http://images47.fotosik.pl/279/0a44958682b439b0m.jpg
jaklby ktos chcial to uzytkownik to amperek_auto
nr GG 4599791
nr GSM 502 388 314
w dodatku to alfista :)
Kupowałem u niego w zeszłym roku , teraz widocznie są z napisami BOGE i wybitym TRW na sworzniu, mam nadzieje że długo ci wytrzymają pozdr
wachacze wymienione. nic nie stuka. prawie. przy hamowaniu i/lub skrecaniu mocniejszym slychac ewidentne tarcie czegos chyba o felge. geometria? widac lekko pochylone kola. nigdy nie robilem w zadnym aucie geometrii wiec tez dokladnie nie wiem jak powinno to wygladac (nigdy sie nie przygladalem). auto w garazu w pon odstawiam znow do mechanika ;/
Panie kolego, po takich wymianach dziwne że mechanik zbieżności nie zrobił, lub jak sprzętu nie ma, nie wysłał do innego warsztatu. Podstawowa przy wymianie wahaczy.
sprzetu nie ma na bank. ale bylem na stacji to mi kazal przejechac przez kanal i powiedzial ze urzadzenie pokazuje ze zbieznosc jest ok. ale powiedzial tez ze geometria moze byc utracona czy jakos tak(to stwierdzil na oko). za godz jade do kumpla na kanal bo jestem przerazony. nic takiego sie nie dzialo przed interwencja mechanika.
a co do mechanika to przed wymiana twierdzil ze nie mam siedziec na forum i glupot czytac ze trzeba geometrie robic. to mi sie mechanik trafil.... ;/