Jeśli teraz masz tez zalany syntetyk to śmiało, śmiało , natomiast jesli już masz 10/40 lub 15/40 to niebardzo.Cytat:
Napisał monter
Printable View
Jeśli teraz masz tez zalany syntetyk to śmiało, śmiało , natomiast jesli już masz 10/40 lub 15/40 to niebardzo.Cytat:
Napisał monter
Mam na drzwiach nalepkę, napisy są po Włosku, ale jest tam napisane "sintetico", więc na 99,999999999999% syntetyk.
A z ciekawości, jakby tam był np. półsyntetyk? Samochód ma już 10 lat, więc można wlać niby troszkę gorsze oleje... (tańsze).
Czyli śmiało mogę wymieniać na Mobila? :)
milion razy walkowany temat.poczytaj troszke forum,instrukcje,albo chciaz naklejke na wewnetrznej stronie maski.olej ma byc 10w40 do jazd sportowych 10w60 :!: :!: :!: :!: popatrz dobrze 10w :!: ne 0 i ni 5 a 10w :!: eksperymenatorzy puzniej narzekaja a to wariator a to czy tamto.czytac :!: :evil: :evil: :evil:Cytat:
Napisał monter
Przeglądałem i dalej przeglądam w wolnej chwili, ale nie jest to łatwe, choćby dlatego że trzeba przebrać wypowiedzi "OT" od tych rzeczowych, więc spokojnie :)
Sam widziesz, jedna osoba napisała mi że lej śmiało, a Ty piszesz że NIE WOLNO 5W40, jak mam osądzić kto ma racje? Wybierać losowo?
W instrukcji jest napisane SELENIA 20K, takiego nie kupię.
Nikomu nie zaszkodzi napisać w 5 zdaniach jeszcze raz co i jak :P
No i dbaj o ortografię, peace. :)
A dlaczego tak sie bronisz ??? za litr płacę 30zł potrzeba 4,5L i 0,5L na dolewki =150złCytat:
Napisał monter
jak chcesz kupić olej dobry z wyższej półki to i tak wydasz coś koło tego a na seleni to i troszkę dłużej wariatorek pochodzi----zastanów się jeszcze :roll:
No specjalnie poleciałem na mróz sprawdzić co tam pod maską napisali :)
Są wymienione płyny, olej 10w40 Selenia 20K. Niestety mam po Włosku, więc nie wiem czy jak to opisane jest, czy to jedyny olej jaki można lać czy taka propozycja producenta :P
Przemyśle to jeszcze.
W każdym bądź razie, dzięki za info, ja się na tym nie znam i muszę dopytywać, a na pewno ktoś skorzysta :)
propozycja. selenia to sponsor alfy w wtcc, pewnie w kontrakcie maja tez, ze alfa musi polecac ich olej :PCytat:
Napisał monter
staralem sie zeby bylo obiektywnie: http://www.alfaholicy.org/faq/cat/silnik/51.html#faq24
zawsze producent poleca jakis olej z jakis wzgledow.w rafineri SELENIA FIAT ma duze udzialy wiec raczej nie bedzie polecal innego.poza tym to dobry olej.selenia 20k for alfa romeo.Cytat:
Napisał Tuti