http://www.radio-code.lt/page-how-it-works.html
spisz nr radyjka i wklep na tej stronce
otrzymasz kodzik i gra
o ile jest twoje radio w tej bazie
Printable View
http://www.radio-code.lt/page-how-it-works.html
spisz nr radyjka i wklep na tej stronce
otrzymasz kodzik i gra
o ile jest twoje radio w tej bazie
No właśnie nie ma w tej bazie mojego radia :(
Radio które posiadam to kaseciak, montowany w pierwszych alfach 156, z zielonym podświetleniem....
Nie bardzo wiem co mogę z tymi - - - - zrobić i skąd wziać kod.
jak na wyświetlaczu masz ---- to radio jest zablokowane i nic nie przyjmie.
Trzeba włączyć radjo na 1h ale bez przerwy, czyli np jak pojedziesz w trase, bo przy wyłączonym silniku radyjko po 20min sie wyłacza z oszczędności prądu.
po tej 1h, te ---- zmieni sie w napis CODE wtedy dopiero można wklepać kod.
Co do samego kodu to ktoś na forum podawał jeszcze inne linki, ale jak nie masz co robić to wklep 1111 zdaje mi sie że to na kaseciaka standard, u mnie przynajmniej ten kaseciak to łykał.
pzdr
OK, wielkie dzięki za odpowiedź! Jutro sprawdze i dam znać czy zadziałało:)
Mam normalnie radio Alpine'a, ale oryginalne kupiłem za 20zł :cool: i chciałem zobaczyć jak to gra. Ostatnimi czasy głównie słucham i tak radia, więc stwierdziłem, że można spróbować z fabrycznym :)
A wracając do mojego problemu, z tego co widze w wiązce auta to ktoś zmodyfikował mi wtyczkę od prądu bo brakuje 2 kabli, mi. +po stacyjce i jeszcze jakiś jeden.... postaram się na dniach ogarnąć temat wiązki i dam znać jaki efekt.
Dotychczas nie mogłem odczekać 1h na włączonym radiu, bo po 30min wyłączało się automatycznie...
+ po stacyjce musi być bo inaczej radio sie będzie wyłączało gdyż nie ma informacji że silnik pracuje. Mozna zrobić mostek z + akumulatora, wtedy będzie grało bez ograniczeń.
pzdr
Już zrobiłem porządek z kostkami ISO. Teraz radio po przekręceniu kluczyka i odczekaniu równej godziny wyświetla napis CODE. I tu pojawia się problem... Skąd go wziąć?
Czy ktos z forum może mi podać kod na podstawie numerów seryjnych albo wie gdzie to znajde?
TYP: 932
No: 60621186
AL0932Y0351147
V00351147C
Nie masz żadnego numeru 10-cyfrowego zaczynajacego się na 7 nigdzie?
Załącznik 47201
tego potrzebuje stronka code it