-
A nie wiesz jakie objawy miała? przebieg zapisuje się w zegarach?
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
-
Przebieg zapisują tylko zegary i jak podepniesz inne to będzie inny przebieg, albo można wymienić bebechy i wtedy przebieg będzie ten sam.
Wiem że padł tylko prędkościomierz i dlatego wymieniał zegary.
-
Witam ja mam ten sam problem już od jakiegoś roku zacina się prędkościomierz jak przyspieszam skacze i to samo jak hamuje. Myślałem może że to skazówka od zegarów się zacina ale niestety nie bo po wyjęciu zegarów jak się je odwróci lub przechyli skazówka chodzi płynnie.
-
W twoim przypadku obstawiał bym impulsator. Mi nie podnoszą się oba zegary, nawet nie drgną
-
grzes.K - obstawiam że miałeś podłączony akumulator jak odpinałeś i podpinałeś zegary? Albo coś naruszyłeś przy demontażu deski.
A kolega stacho49 to ewidentnie impulsator wymaga wymiany jeśli jest coś takiego.
-
Działały zegary przez 3 dni i w czasie jazdy padły. Sygnał idzie z alfa Control unit n22 tak? To jest ten motronik?
-
W 2.0 TS w którym miejscu jest zamontowany impulsator bo z góry patrzyłem to jest jakiś czujnik z kostką na dwa piny.
-
Z góry to raczej widzisz czujnik lampy wstecznej. Impulsator jest głęboko od tyłu
-
odświerzam temat
u mnie obrotomierz działa tylko licznik kilometrów raz działa raz nie działa. Śmiesznie bo jak nie działa to przebieg się nie nalicza:D
-
Też się podepnę pod tem temat :)
Taka sprawa - i obrotomierz i prędkościomierz hulają sobie jak im się zechce (pokazują, ale nieregularnie drgają). Co sprawdziłem:
- multimetrem co potrafi mierzyć obroty silnika sprawdzałem sygnał z cewki na kostce co się podłącza do zegarów - pokazuje na zimnym silniku około 1000rpm, co jest spoko
- sprawdzałem ziem zegarów (tą co jest za zegarami i jej połączenie do konektorów zegarów) - OK
- sprawdzałem power moduł - test diodowy ok, ziem ok
- próbowałem podpiąć dwa inne czujniki prędkości (ten co jest na szrzyni) i kręcić nimi w wiertarce - to same zachowanie, czyli ten w aucie jest OK.
Czyli pytanie, błąd w zegarach? Albo jakiś pomysł co jeszcze innego może być źle?
Najgorsze że jak zawsze było pełno zegarów/części z TB dostępnych od ręki to teraz nic :D