Tak przez otwory, z tym ze olej do wymiany pozniej. To jest kwestia zaryzykowania bo jesli nic to nie da to glowica i tak do sciagniecia. Ja bym zrobil tak ze wlal bym wpierw po 50ml w kazdy cylinder i na noc znowu jeszcze raz.
Printable View
Tak przez otwory, z tym ze olej do wymiany pozniej. To jest kwestia zaryzykowania bo jesli nic to nie da to glowica i tak do sciagniecia. Ja bym zrobil tak ze wlal bym wpierw po 50ml w kazdy cylinder i na noc znowu jeszcze raz.
Zalać bez odpalania i sprawdzić ciśnienie ponownie? Musze spróbować, może akurat będzie progres:-D
A tak przy okazji to wiesz jakie mogą być skutki uboczne jeśli różnica między poszczególnymi cylindrami jest znaczna? Bo nie wiem czy od razu działać w temacie czy jeszcze mogę pojeździć na tym co jest?
Zagrzej silnik, wlej nafte, po godzinie znow wlej 50 i zostaw na noc. Rano mozesz odpalic zeby sie zagrzal i sprawdzic cisnienie. Co do skutkow to tu klania sie podstawa dzialania silnika ;] skoro nie masz pelnej kompresji to silnik nie uzyskuje takiej mocy jaka powinien a efektem tego jest masa rzeczy ;] Ciezkie odpalanie, mul itd..
Ściągaj od razu głowicę widać że to w niej jest problem. Najlepszym sposobem jest próba ciśnieniowa, pokazuje od razu co jest do roboty.
Właśnie chyba nie obędzie się bez zdjęcia głowicy:-( A macie wiedzę jaki to będzie orientacyjny koszt żeby temat całkowicie ogarnąć? Przy okazji jakie powinno być ciśnienie optymalne przy tym silniku?
Najlepiej jak by miało około 12b i równo na wszystkich cylindrach.
Obróbka głowicy 300-500
zdjecie i załozenie plus rozrząd 500zł bez materiałów
olej, filtr, uszczelka, pasek 500zł
w sumie około 1500zł
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Forumowicz QBA