-
Witam wszystkich! Odkopuje stary temat! Po kilku latach oczekiwania nareszczie udalo mi sie odlozyc kilka zlotych i remont Giulietty powoli sie rozpoczyna. Autko od kilku dni jest u mechanika. Niestety od razu na starcie natchnelismy sie na dosc duza przeszkode jak jest blacharka. Blacharz po ogledzinach stwierdzil ze trzeba wymienic maske, przednie blotniki, tylne reparaturki i najlepiej przednie drzwi. I tutaj wielka prosba do was: jezeli ktos jest w posiadaniu lub zna kogos kto mialby takie czesci prosze o kontakt! Fajnie byloby tez dostac komplet przednich lamp. Z gory dziekuje za wszelka pomoc i trzymajcie kciuki!!!
-
Drzwi pasują od 75, mogą mieć pewne różnice ale sprawny blacharz powinien być w stanie zrobić to co trzeba ( Giulietta nie ma na górze plastikowej listwy która jak ktoś kiedyś tu określił jest częścią najdłuższego spojlera świata zaczynającego się w 75 od przednich lamp :) ).
Co do reszty to ciężko. Sam niejednokrotnie szukałem różnych gratów do tego modelu ale w naszym kraju posucha.
-
a mozesz wrzucić zdjęcia tych elementów których niby nie da się uratować. Znam warsztat który jest w stanie wszystko naprawić jak i dorobić, wszystko tylko zależy od ceny:)
-
Co do lamp przednich. Jeśli klosze i mocowania są całe możesz je oddać do regeneracji.
-
dzięki chłopaki. Z tymi drzwiami to dobra wiadomość. Poproszę mechanika żeby porobił zdjęcia tych elementów. ogólnie to ktoś strasznie zmasakrował to auto. Progi są wspawane od dużego fiata, na przednich błotnikach jest 7 warstw farby, na tylnych jest tyle szpachli, że czujnik do badania grubości lakieru nawet się nie przyczepia...
-
-
Myślę, że będę w stanie Ci pomóc. Odpowiedz na moją prywatną wiadomość którą Ci wysłałem.
-
Dziéki Stefan za pomoc. Maska i przednie botniki juz pozyskane, drzwi tez sa na horyzoncie. Teraz potrzebuje jeszcze reparaturki tylnych blotnikow i progi. W ostatecznosci moga byc od 75. Pomoze ktos?
-
http://allegro.pl/alfa-romeo-75-85-9...086807613.html reperaturki z 75 to nie problem
Progi po 20euro masz na myalfa.pl. Dział Download model Giulietta_116, strona 7.
-
Dzieki ponownie Stefan. Co ja bym bez Ciebie zrobil! A myslisz ze te reperaturki z 75 podejda do Giulietty? Mi sie wydaje ze sa bardzo podobne. Wole miec podobne reperaturki z 75 zamiast 15kg szpachli. Co sadzisz?