-
ja mam gorne trw a dolne to jeden trw a drugi wlasnie qap zeby porownac. tylko ze do qapa wstrzyknalem olej na galke dzien przed zalozeniem. wynik jest taki ze przejechalem juz ok 10tys km i nie moge jeszcze wskazac zwyciescy poniewaz oba sa jeszcze dobre i nie posiadaja luzow.:)
-
No to fajne mamy doświadczenia! Znaczy trzeba mieć szczęście żeby trafić na lepsze wahacze- dobre chyba nie istnieją. Na oryginalnych, od nowości auta, przejechałem ze 20 tys km. nie oszczędzałem ich, auto było na gwarancji! Potem założyłem jakieś dostępne w warsztacie- nie były wiele warte. Następne to Vema- też niewiele warte. Następne to regenerowane w wyspecjalizowanym warsztacie- lipa. Potem jeszcze vena i nastepnie QAP z 2 letnią gwarancją. Kurcze, są na rynku jakieś dobre jakościowo wahacze? Szczególnie górne!
-
ja mam regenerowane do tej pory ponad 10 tys i nie mam problemow
-
ja polecam trw. znajomy mi mowil ze on w swoim warsztacie to do alf zamawia wachacze magneti marelli choc ja osobiscie nie spotkalem wachaczy tej marki. az poszukam w najblizszym czsie
-
Hmm no cóż mam dwie sztuki górne qapa na razie w bagażniku (spisują się znakomicie he he) czekają na wymianę. Jak padną to dam znać :\
Pozdro
Dugi
-
Ja już o QAP z płockiego autka pisałem. Górne wytrzymały 4- 5 tys km, od grudnia 2009 do maja 2010r. Zgłoszenie gwarancyjne wysłane, brak odpowiedzi. Mam nadzieję że ta gwarancja 2 letnia jakoś obowiązuje. Swoją drogą, nie piszcie drodzy alfaholicy o zamiennikach jako o badziewiu, bo tak nie jest i być nie musi! Mam łączniki stabilizatora po 25 zł za sztukę i zrobiły już ze 40 tys km i nic! A niby rzemieślnicze! QAP daje 2 letnią gwarancję i tym kusi,mnie skusiło, czego żałuję i innym nie polecam!!! Pamiętajcie QAP są liche i nie opłaca się tego montować!
-
Oryginalne wahacze prod. Vema na opakowaniu posiadaja sam nr. np. 12345
Natomiast wahacze z kodem np.VP12345 są robione pod Mediolanem w innej firmie, cały pic polega na tym że konstrukcja wahacza (stal/żeliwo) jest cieńsza i jest innej firmy. Silentbloki + sworznie oryginalne Vema.
Cena nazwijmy je mediolańskie jest o 30% tańsza od oryginalnych Vemy.
Sprzedaję te wahacze od 1998 roku, sprawa wyjaśniana u źródła Vema-Pol.
QAP, wahacze najtańsze na rynku. Niby Niemcy ale pachną kadzidełkami. Co do dolnych, wymieniłem i zrobiłem już/aż *) 12 tyś. W jednym słychać stuki. Nie wiem czy to wina wahacza czy łącznika. Górne wymianiłem na Vema, wcześniej były TRW, poleciały zaraz po zimie po ok 3 tyś przebiegu. Reklamacja uznana, kasa oddana, założyłem wahacze Vema.
Co do reklamacji to jeszcze na wahacze dolne nie było, górne owszem 3x ( sprzedaję je od 4 lat).
*) niepotrzebne skreślić ;)
-
Pisałem jużo wahaczach QAP z firmy Autko z Płocka. Nie pojeżdziłem na tym badziewiu a i z gwarancją są problemy!!! Ponad miesiąc temu przesłałem sprzedawcy "zgłoszenie gwarancyjne" z faktura , fakturę warsztatu za wymianę wahaczy i oczywiście to badziewie, czyli wahacze. Sprzedawca ma 2 tygodnie na załatwienie sprawy. Po 3 tygodniach kontaktuję się z Autkiem, a tam każą czekać. Ani słowa przeprosin- więc czekam. Po miesiącu piszę wkurzony maila do Autka że zgłoszę sprawę do rzecznika praw konsumentów jak natychmiast nie zostanie moja gwarancja załatwiona. Dostaję odpowiedż, że jakaś faktura korekcyja idzie do mnie. Zobaczymy? O dalszym ciagu QAP i reklamacji powiadomię ale już teraz przestrzegam! Nie kupujcie tego badziewia, nie sugerujcie się ceną bo robocizna związana z wymiana jest duzo droższa i kłopotliwa. A jak widać i reklamacja tego wyrobu, na który udzielana jest 2 letnia (cha, cha, cha) gwarancja też kosztuje;-kasę i nerwy!
-
Właśnie miałem kupować zestaw :http://moto.allegro.pl/wahacze-alfa-...883547544.html ale po przeczytaniu waszych opinii stwierdzam ,że chyba nie warto.
Mam do wymiany wahacz lewy górny i łączniki stabilizatorów i po prostu chciałem wymienić dolne przy okazji.
W tej sytuacji kupie lepsze górne i łączniki tylko jakie ??
-