Przecież w wersji po liftingu jest osobny przycisk do włączania klimy i wybór należy do ciebie Automat czy Ręka
Printable View
Przecież w wersji po liftingu jest osobny przycisk do włączania klimy i wybór należy do ciebie Automat czy Ręka
tak ale ostatnio pojawił mi sie problem po dłuższym postoju gdy odpalam samochód zawsze włacza mi sie klima i zawsze jest na 20 stopni ustawiona pomimo iż, że przed wyłączeniem samochodu wyłączam klime i ma inna temperature.
Gubi zasilanie?
Generalnie przed FL słabo, że sprężarka chodzi nawet wtedy, kiedy nie trzeba chłodzić. Do osuszenia powietrza powinna byc opcja włączenia jej ręcznie po prostu. Wróciłem do manuala, bo tak wygodniej. Automat dobry tylko na ciepłe lato jak dla mnie.
Dariusz156 jak w wersji po FL zmianisz temp. na najniższą (LO) to automatycznie załączy się klima, nie zawsze chcę żeby działała więc pytam czy możńa to wyłączyć* w wersji po FL bo mi to przeszkadza.
Wiesz co . Nigdy takich kombinacji nie robiłem. Sprawdzę i dam znać.
Przyszła pora deszczowo-wilgotna i lipa... Klima sama się włącza i co chwilę muszę ją wyłączać... Nigdzie nie znalazłem sposobu na wyłączenie tego automatu jak ma to miejsce w przedlifcie... Ktoś podrzuci? bocian Ty jesteś fachowiec ;)
ale jo nie mioł po fl
u mnie w gyty klima sama nie startuje na szczęście
przecież klima jest jak najbardziej pożądana przy deszczowych i mokrych dniach bo osusza powietrze i szyby nie parują.